Blogul lui Constantin Gheorghe: Normalitate? S-o credeti voi!
Regele Mihai a vorbit azi in Parlament, la implinirea a 90 de ani. Pentru un om cu biografia lui, si la varsta lui, este un triumf, un cadou pe care l-a meritat. Pacat ca, in buna traditie carpato-danubiano-pontica, s-a gasit cineva sa dea cu mucii in fasole. De fapt, s-a dat cu mucii in fasole in grup, de vreme ce Basescu s-a ascuns in spatele scuzei ca soarta fondurilor europene arde (fonduri de care-l doare maxim undeva, de vreme ce in patru ani am atras, cu acte in regula, fix 3,65% din ceea ce avem la dispozitie, si el a tacut complice), si chipurile discuta cu Barroso, tuta aia de Anastase s-a ascuns in munti (ai Georgiei, nu ai nostri), iar Boc a sters-o la Carei, ca si-a adus subit aminte ca azi e si Ziua Armatei. De fapt, cu exceptia ministrului Justitiei, bancile rezervate Guvernului ranjeau goale.
Baietii si fetitele au avut motive temeinice sa nu vrea sa dea ochii cu Regele Mihai: desi nici Regele nu e un Everest al politicii, e totusi un om integru si patriot, care a luat decizii fundamentale, in momente care se juca existenta statului roman. Iar in comparatie cu el, trebuie sa folosesti lupa, daca vrei sa-i vezi pe absenti.
Cea mai scarboasa absenta este insa cea a Mult Prea Fericitului Danel, Economistul Sef al BOR, ocupat cu plimbatul unor oase (aducatoare de parale) de colo-colo. Asta chiar n-are nicio scuza, in afara de aceea a caracterului mizerabil. Din cate stiu, Regele Mihai este un om profund religios, iar familia sa a facut destule pentru BOR, incat sa merite un gest de recunostinta.
Faptul ca Regele Mihai a putut adresa un mesaj in plenul Parlamentului ar fi fost un gest de normalitate, daca si ceata lui Papuc nu se lua, precum oile, dupa magarul de la Cotroceni, care joaca pe partea Printului Pau l(pardon de vorba proasta!). Asa, avem doar o incercare de normalitate. Normalitate pe care o tot incercam de vreo doua decenii, si nu ne iese. Poate pentru ca nu stim ce inseamna ea, de fapt? Stiu si eu? Mai avem de sapat, pana sa dam de ea...