Isteria dosarelor de colaborator al Securitatii pare a nu se mai termina. Aproape zilnic, ziarele fac publice noi liste, iar politicieni considerati exemple de moralitate se transforma intr-o cumplita dezamagire. Ultima lista inghesuie, la gramada, colaboratori cu victime ale Securitatii, generand un talmes-balmes grotesc. Graba suspecta cu care sunt scoase din sertare dosare tinute ascunse timp de 16 ani, dincolo de impactul mediatic al dezvaluirilor, ne indica o strategie diabolica de aruncare in derizoriu a notiunii de Securitate si politie politica. Paradoxal, printre marii castigatori ai acestei campanii se afla Dan Voiculescu. Politicieni precum presedintele conservator au numai de castigat din aceasta isterie. Printre demnitarii care au intrat in hora dosarelor se afla si trei parlamentari constanteni: deputatul PNL George Dragomir, senatorul PNL Puiu Hasotti si deputatul independent Dan Mocanescu. Dintre acestia, Dragomir are, de departe, cea mai spectaculoasa poveste.
Deputatul George Dragomir nu era deloc nelinistit de mentionarea numelui sau pe lista politicienilor cu dosar la Securitate. "Voi merge luni la CNSAS sa vad si eu acest dosar. Sunt absolut convins ca este vorba despre perioada in care mi-am satisfacut stagiul militar obligatoriu la Batalionul Trupelor de Securitate de la Targu Mures, intre 1984 si 1985. Aceasta a fost singura mea legatura cu Securitatea si nici macar nu am ales eu, acolo am fost trimis, eram singurul constantean, restul colegilor mei fiind moldoveni. Am fost cadru activ in fortele Securitatii, executam ordinele si atata tot. In rest, nu am avut nici un alt fel de legatura cu Securitatea. Nici macar nu mi s-a propus acest lucru. Dupa ce am terminat armata, cu gradul de sergent, nu am primit macar apropouri de colaborare, nu am mai avut de-a face cu Securitatea nici macar tangential".

Hasotti, deranjat de o gafa de proportii a unui ziar central

Dragomir a dezvaluit pentru "Replica" amanunte extrem de interesante despre anul petrecut in armia Securitatii: "Am avut un regim mai special, pentru ca lucram cu documente secrete, asupra carora trebuia sa pastrez un secret absolut. Eu eram cel care intocmea hartile de lupta ale Securitatii, documentele militare cu caracter strict secret. Eram singurul curier al Statului Major al Securitatii. Exista un ofiter cu care m-am intalnit doar de doua ori si care mi-a facut instructajul: sa nu lucrez cu usa deschisa - biroul meu era de fapt biblioteca unitatii militare - sa nu vorbesc cu nimeni despre ce lucrez, cum sa ma comport in afara unitatii. M-au amenintat in fata, mi-au spus ca daca fac o singura gafa, ma rad". Deputatul liberal nu crede sa aiba dusmani care sa-i fi introdus vreo nota la dosar, "pentru ca efectiv nu au ce". "Am fost luat la gramada acolo, iar dosarul care exista face referire strict la cariera mea de soldat la trupele Securitatii", a incheiat Dragomir. Celalat deputat constantean pomenit pe lista parlamentarilor cu dosar de retea la Securitate, independentul Dan Mocanescu, crede ca totul este o facatura si a promis ca va face public dosarul sau pentru a demonstra acest lucru, imediat ce CNSAS i-l va inmana. La randul sau, senatorul Puiu Hasotti, vicepresedinte al PNL, s-a aratat vineri destul de deranjat de faptul ca un ziar central l-a introdus in enumerarea politicienilor presupusi colaboratori ai Securitatii, in conditiile in care el a fost o victima: "Ce dracu', doar se stia ca am fost urmarit de Securitate, nu inteleg ce au!".