Dupa luni intregi de certuri in instanta privind imprumutul pe care doreste sa-l contracteze Consiliul Judetului, nimeni nu a castigat, ba, mai mult, procesul se deruleaza ca si cum ar fi la inceput.

In timp ce presedintele Consiliului Judetului, Eugen Durbaca, se arata increzator in rezultatele procesului dintre consilierii judeteni care doresc blocarea imprumutului institutiei pe care o conduce, facand chiar demersuri cu bancile pentru a contracta creditul, presedintele Organizatiei Judetene a Partidului Democrat Liberal, Mircea Nicu Toader, este de parere ca Eugen Durbaca fabuleaza si nu are nicio sansa in acest proces.

a€žDurbaca a castigat un singur lucru: stramutarea si, odata cu stramutarea, suspendarea procesului. Atat! Procesul este ca si cand ar fi la inceput. Ne judecam pe fond, la Galati, la primul termen care va avea loc, pe 14 februarie, la Tribunalul Galati. Mai avem doua cai de atac, daca cumva pierdem, sau invers, daca pierd dansii, care inseamna Curte si Curtea Suprema de Justitie. Dar, dupa al doilea termen de la Curtea de Apel, exista hotarare definitiva si irevocabila, cu drept de a fi atacata. Practic, la ora actuala, din punct de vedere juridic, acest imprumut nu poate fi luat decat cu riscul pe care si-l asuma consilierii, ca incalca legea si sigur ca fac un abuz in serviciu, atata timp cat exista un litigiu", a mentionat Mircea Toader.

Acesta a mai amintit faptul ca toti cei care au atacat imprumutul ar fi de acord cu un asemenea credit doar in conditiile in care acesta va fi folosit pentru cofinantarea unor proiecte si vrea sa informeze bancile ca exista acest litigiu. a€žNoi trebuie sa informam bancile ca suntem in litigiu. Daca suntem in litigiu si castigam, tot creditul pe care l-au dat bancile e nul", a concluzionat Toader.