Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat joi ca majoritatea parlamentara care se va forma dupa alegerile din 30 noiembrie trebuie sa guverneze, pentru ca Romania "nu este o tara bananiera in care pofta cuiva e mai puternica decat vointa poporului", si nu isi permite sa intre intr-o criza.
Geoana a afirmat ca majoritatea care se va forma in Parlament dupa alegerile din 30 noiembrie trebuie sa guverneze tara, pentru respectarea principiilor democratice, oricat "s-ar baga cineva in seama".
Liderul PSD a spus ca cel mai grav lucru care s-ar putea intampla este ca Romania sa treaca printr-o criza institutionala sau constitutionala dupa alegerile parlamentare, situatie care ar duce la accentuarea crizei care a prins deja Romania in vartej. "Nu suntem o tara bananiera in care pofta cuiva e mai puternica decat vointa electoratului", a continuat el.
Geoana a spus ca Romania nu poate pierde timp cu blocaje legate de formarea guvernului, iar noul Guvern ar trebui sa "intre serios in paine", dupa Sarbatoarea Sfantului Ion, avand nu doar un buget aprobat, ci si un plan de masuri anticriza. "Orice zi pierduta in scandal si instabilitate vulnerabilizeaza Romania. Aviz celor care se gandesc la astfel de scandaluri", a declarat Geoana referindu-se la afirmatiile lui Traian Basescu, potrivit caruia presedintele Romaniei are depina libertate constitutionala de a desemna primul ministru, idiferent de vointa partidelor parlamentare.