Directorul SRI, Radu Timofte, a declarat ieri ca imaginea Serviciului sufera din cauza controversei legate de dosarele de Securitate si unui lobby initiat de persoane foarte bogate, care-si vad interesele afectate de informarile si sesizarile SRI.
Timofte a declarat ca presedintele Traian Basescu i-a transmis, la recenta sedinta de bilant a Serviciului, ca "SRI sufera din cauza imaginii" si ca presedintele i-a cerut ca Serviciul sa actioneze pentru remedierea acestui capitol deficitar. "Suferim din cauza dosarelor Securitatii si din cauza unui lobby al unor persoane cu bani foarte multi, care-si vad interesele afectate de unele informari pe care Serviciul le-a facut si chiar de unele sesizari catre Parchet", a spus Timofte. El a sustinut ca persoanele respective sunt dispuse sa cheltuie foarte multi bani pentru "a denigra activitatea Serviciului".
ßeful Serviciului a aratat ca a primit deja din partea unor firme specializate mai multe oferte de gestionare a imaginii SRI. "Trebuie sa stim sa le alegem, trebuie sa fim foarte atenti, pentru ca pot fi si alte interese", a adaugat directorul SRI. (A.M.)