Romania isi va promova imaginea in Europa prin organizarea unor spectacole de teatru, concerte, spectacole stradale si prin impartirea de afise cu tematica romaneasca, in cadrul proiectului "Romania de langa tine", finantat cu sase milioane de lei de Guvern. Suma a fost alocata de Guvern, in sedinta de ieri, Ministerului Afacerilor Externe (MAE) si Institutului Cultural Roman (ICR).
Proiectul "Romania de langa tine" are in vedere organizarea de manifestari culturale si de diplomatie publica in noiembrie si decembrie in tarile membre ale Uniunii Europene. Astfel, MAE a primit fonduri de doua milioane de lei (20 de miliarde de lei vechi) pentru organizarea unor spectacole de teatru nonverbal in Bruxelles, Paris, Berlin, Viena, Londra, Madrid si Roma.
In acelasi timp, ICR a obtinut patru milioane de lei (40 de miliarde de lei vechi) pentru organizarea unor concerte in biserici si in sali de prestigiu din Europa, precum si a unor spectacole de strada.
Proiectul presupune si amplasarea de afise cu tematica romaneasca in statiile mijloacelor de transport in comun, precum si de anunturi in mass-media europene.
Manifestarile programate sunt incluse intr-un program de promovare a imaginii Romaniei in strainatate prin intermediul culturii. (A.M.)