Seniorii din PSD si-au constituit propria organizatie, si-au ales presedintele si l-au proslavit pe liderul absolut, Ion Iliescu, pe care l-au comparat cu Confucius si pe care l-au asigurat de sprijinul lor in ce priveste constituirea Polului Social si recredibilizarea partidului in vederea castigarii viitoarelor alegeri.
Cele cateva sute de seniori PSD si-au constituit joi seara propria organizatie si l-au ales pe Mircea Rizoiu sa le fie presedinte, in cadrul unei intalniri cu liderii partidului. Fondatorul PSD Ion Iliescu a sosit primul la intalnirea cu organizatia seniorilor din Bucuresti si a fost intampinat in aplauzele varstnicilor pesedisti, cu toate ca acestia il asteptau de doua ore la Casa Studentilor "Grigore Preoteasa". Dupa aproape un sfert de ora de la sosirea "fondatorului" a aparut si liderul PSD Mircea Geoana, insotit de presedintele PSD Bucuresti Sorin Oprescu si de Marian Vanghelie.
Seniorii din PSD nu au ratat ocazia de a-si arata afectiunea fata de fondatorul partidului si au scandat ca Iliescu este parintele lor. "Sa nu ne paraseasca comandantul navei noastre!", "Polul Social sa triumfe!", "Polul sa mearga volens nolens!", au spus ieri varstnicii la venirea lui Ion Iliescu, incurajandu-l sa fie ferm si sa nu-i fie teama, pentru ca ei sunt alaturi de el. Cea mai senzationala reactie a fost a unui senior care, nereusind sa vorbeasca inaintea lui Iliescu, a luat cuvantul si, suparat, le-a spus liderilor ca il pun sa vorbeasca dupa Confucius, adaugand ca "dupa Iliescu nu mai poate nimeni sa vorbeasca".

Confucius dixit

Ion Iliescu le-a spus varstnicilor ca PSD trebuie sa aiba forta necesara sa revina cu o noua credibilitate, avand in vedere ca a pierdut alegerile si credibilitatea din cauza "naravului" de a avea o clientela politica.
"Naravul cu clientela il avem toti, si noi (n.r. - PSD), dar cand e clientela unui partid parca e mai limitata, cand sunt patru-cinci partide se inmultesc parazitii", a precizat Iliescu, in aplauzele celor cateva sute de seniori, referitor la guvernarea CDR. El a adaugat ca partidul trebuie sa manifeste deschidere catre dialogul cu toate fortele de stanga si le-a adus la cunostinta demersurile sale in ceea ce priveste proiectul forumului de dezbatere pe teme sociale. Iliescu a conchis ca PSD nu trebuie sa aiba pretentia ca detine monopolul stangii si a mai spus ca partidul trebuie sa manifeste deschidere, nu autosuficienta sau aroganta.

Geoana incearca sa intre in gratii

Pe de alta parte, liderii PSD nu au beneficiat din partea participantilor de aceeasi tratatie ca si Iliescu. Mircea Geoana a salutat insa initiativa PSD Bucuresti de a constitui o organizatie a seniorilor si a propus ca aceasta sa fie generalizata la nivelul intregului partid. Geoana s-a lansat apoi intr-o serie de promisiuni cu tenta electorala. El a spus ca PSD va majora cu un miliard de euro fondurile alocate pensiilor in primul trimestru dupa ce va reveni la guvernare si va desfiinta Fondul Proprietatea, constituind "Fondul Solidaritatea".