"Puterea" publica articolul cu titlul 'Iliescu: "In clasa politica exista jigodii, iar cei care stau cu sticla in mana nu sunt oameni de stat"', pe care il puteti citi in continuare.
'Fostul presedinte Ion Iliescu a realizat, in stilul caracteristic, o radiografie asupra clasei politice romanesti, aratand ca "ea nu este o apa si-un pamant", ci oamenii trebuie sa inteleaga diferenta intre "jigodii" si oamenii de buna calitate. Ion Iliescu nu-i uita nici pe cei care "hahaie pe la nunti si botezuri cu sticla in mana", desi sunt oameni de stat.
"Clasa politica nu este o apa si-un pamant. In aceasta clasa politica sunt partide, sunt oameni de buna calitate, sunt si jigodii, sunt oameni interesati doar de afaceri personale care vad in politica numai mijlocul de imbogatire personala, dar sunt si oameni cu o minte curata, cu o minte limpede, sunt si oameni care au un crez in viata, nu sunt toti o apa si-un pamant", a declarat in exclusivitate pentru "Puterea" fostul presedinte, suparat pe faptul ca reprezentantii arcului guvernamental vorbesc despre o vina comuna a intregii clasei politice pentru criza economica.
Cine hahaie la nunti?
"Oamenii care nu sunt capabili sa puna mana pe o carte, care au o aversiune fata de lectura, si stiinta, si cunostinte, si stiu numai sa hahaie si sa mearga la nunti si botezuri si cu sticla in mana, astia nu sunt oameni de stat", a continuat afirmatiile taioase presedintele de onoare al PSD. Ion Iliescu a lansat practic o sageata catre Palatul Cotroceni, aratand ca presedintele Traian Basescu nu este capabil sa uneasca romanii in jurul unui proiect, ci doar sa provoace "discordie nationala".'