Mediafax informeaza : Iliescu: Basescu incurajeaza ostilitatea gruparii guvernamentale fata de opozitie

Fostul sef de stat Ion Iliescu a declarat, joi, ca actualul presedinte Traian Basescu incurajeaza o pozitie de ostilitate a gruparii guvernamentale fata de opozitie, el acuzandu-l de faptul ca nu a cultivat in niciun fel dialogul cu opozitia
"El (Traian Basescu, n.r.) pe de o parte incurajeaza o atitudine ostila fata de opozitie, nu sustine, nu cultiva dialogul politic, ba, din contra, incurajeaza pozitia de ostilitate a gruparii guvernamentale fata de opozitie. Si acum face el apel la dialog? Care dialog? Pe care nu l-a cultivat in niciun fel", a spus Iliescu.
Presedintele de onoare al PSD a spus, intrebat daca USL ar trebui sa revina in Parlament, ca exista "artificii" si in legatura cu Constitutia si in legatura cu sistemul de vot.
"Sunt chestiuni pe care trebuie sa le abordeze cu toata atentia Parlamentul, partidele componente, sa existe un dialog politic real intre putere si opozitie pentru a gasi formulele potrivite", a spus Iliescu.
Presedintele Traian Basescu a spus, miercuri, in Parlament ca adreseaza opozitiei rugamintea de a reveni in Legislativ si a discuta problemele politice aici, unde este locul de dezbatere a chestiunilor politice si administrative.
Presedintele Traian Basescu si-a inceput mesajul adresat in plenul Camerelor reunite ale Parlamentului cu solicitarea adresata opozitiei de a reveni in Legislativ.
"Aici e locul de dezbatere a problemelor politice si a celor administrative care tin de Parlamentul Romaniei (...) Daca avem un garant real al democratiei in Romania, acesta este Parlamentul. Oricat l-am critica, in situatii de derapaj el vine si le corecteaza (...) Nu este cea mai buna solutie sa subminezi cea mai importanta institutie a statului roman", a spus presedintele.
El a aratat ca regreta "in modul cel mai sincer" ca opozitia lipseste miercuri din Parlament, la fel ca la toate discursurile sale.