Fostul presedinte Ion Iliescu l-a criticat dur, joi, la Antena 3, pe fostul social-democrat Cristian Diaconescu, despre care a spus ca este lipsit de caracter, fara vana de om politic, el precizand, totodata ca parlamentarii independenti care au formulat acuze la adresa sa s-au autodescalificat.
Intrebat cum comenteaza atacurile la adresa sa din partea parlamentarilor independenti, multi dintre acestia fosti social-democrati, Iliescu a spus: "Pana unde se degradeaza? Este o autodescalificare a tuturor acestor oameni. Va dau garantii ca daca ar fi castigat Geoana si devenea presedinte, toti ar fi avut pretentii sa fie propulsati in diverse functii pe linie de stat. Si asta e singurul lucru care ii preocupa".
Iliescu a aratat ca, in acest moment, fostilor social-democrati li s-a dat o "nada", reprezentata de accederea la guvernare. "Deci acum li s-a oferit o nada. Oprea a fost numit ministru in Guvernul actual, celalti se prezinta ca atare", a aratat presedintele de onoare al PSD la Antena 3.
El l-a atacat dur pe fostul social-democrat Cristian Diaconescu, despre care a spus ca este lipsit de caracter, fara "vana" de politician. Iliescu a spus despre Diaconescu ca "nici macar" nu a avut cu ce sa fie santajat, aceasta speculatie privind santajul fiind, de fapt, o "inventie artificiala". "Pai, Cristi Diaconescu, pe care toti il apreciam pentru o anumita corectitudine generala, dar om fara vana de om politic, asta dintotdeauna am spus. Concureaza la Congres pentru functia suprema in partid, de presedinte de partid, renunta in ultimul moment si isi anunta voturile in favoarea lui Geoana, dupa cateva zile isi gaseste alta traiectorie. Asta vorbeste despre lipsa de caracter", a spus Iliescu.