Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, este de parere ca nu este momentul acum pentru o analiza in interiorul PSD a rezultatelor la prezidentiale. El mentioneaza ca o depunere a mandatului lui Mircea Geoana de la sefia partidului va fi decisa in Congresul PSD, ce va fi pregatit la momentul corespunzator.
"Am discutat despre o analiza. Nu este momentul acum si pripeala nu este binevenita. Si nici intrarea in panica", a subliniat liderul social-democrat.
Iliescu a apreciat ca o analiza in partid "de jos pana sus", in urma scrutinului prezidential, este o chestiune care se va face "cu toata seriozitatea".
Intrebat daca se va amana Congresul PSD, Iliescu a spus ca intalnirea acestui for se va tine, dar despre acest lucru se va discuta cand este momentul cel mai potrivit.
Referitor la depunerea mandatului lui Mircea Geoana, in urma pierderii prezidentialelor, Ion Iliescu a precizat ca este o chestiune interna de partid, cel care va decide urmand a fi Congresul.
"Este o chestiune interna de partid. Congresul este cel care decide. El va fi pregatit in mod corespunzator", a spus Iliescu.