Grupul PSD din Senat se va reuni miercuri dimineata pentru a decide, prin vot secret, asupra succesorului lui Vacaroiu la tefia Senatului, in conditiile in care BPN al PSD l-a recomandat pe Ilie Sarbu pentru aceasta functie, dar in cadrul grupului vor fi depuse mai multe candidaturi.
Potrivit Statutului partidului, BPN "recomanda" in ceea ce privette ocuparea functiei de pretedinte al Senatului, dar decizia finala apartine grupului parlamentar, care, in cazul in care exista mai multe candidaturi, decide prin vot secret asupra acestora.
BPN a decis in privinta acestei recomandari duminica, atunci cand mai multi vicepretedinti ai partidului, inclusiv pretedintele Mircea Geoana ti pretedintele de onoare Ion Iliescu, au participat la o dezbatere organizata de Departamentul de aparare al partidului. La intalnirea respectiva Geoana a insistat pentru ca recomandarea BPN sa il vizeze pe Ilie Sarbu.
Pana in prezent, sunt vehiculate trei candidaturi la pretedintia Senatului: Ilie Sarbu, agreat de pretedintele Mircea Geoana, Şerban Nicolae, agreat de pretedintele de onoare Ion Iliescu, ti Doru Ioan Taracila, despre care Vacaroiu a spus ca are cea mai mare experienta pentru a-i succeda.
In conditiile in care nici Ilie Sarbu, nici Şerban Nicolae nu vor reuti reunirea majoritatii voturilor senatorilor PSD, exista posibilitatea ca Taracila sa reprezinte o varianta de compromis.