Val Valcu (foto) publica in Puterea articolul "Adevarata campanie pentru vulnerabilizarea lui Basescu", pe care il puteti citi in continuare.
'Presedintele are, din nou, dreptate: presa nu-si face cum trebuie meseria. Daca jurnalistii respectau ad literam codurile meseriei, Basescu disparea din viata publica, sau cel putin se vedea doar o data, de doua ori pe mandat ca exista. Astfel, manualul recomanda ca stirile despre un eveniment care s-a intamplat au prioritate in fata celor despre un eveniment care ar putea sa se intample, iar acestea se afla in urma stirilor care consemneaza zicerile unor oameni politici.
Urmand propriile norme, jurnalistii ar fi trebuit sa ignore sau sa expedieze in stiri de doua randuri majoritatea interventiilor prezidentiale. Caci Basescu nu a facut mai nimic, nu exista realizari, bune-rele pe care sa le faci cunoscute lumii.
Realizarile lui Basescu:
1. A reparat o linie de tramvai cand era Primar General careia i-a spus metrou usor;
2. A platit regeste o firma care a proiectat Podul Grant si apoi a fugit la Cotroceni;
3. I-a numit premieri pe Tariceanu si pe cativa de Boc;
4. I-a desemnat premieri pe Croitoru si Negoita;
5. A promulgat Cota unica;
6. A promulgat legea de majorarea a salariilor dascalilor cu 50%, lege care nu s-a aplicat niciodata;
7. A girat cresterea pensiilor, astazi stampilate drept nesimtite/cancer.
8. Recent, a promulgat legea de crestere a TVA de la 19% la 24%;
9. Tot recent, a promulgat legea de reducere cu 25% a salariilor a 1.300.000 de bugetari.
Restul sunt doar vorbe:
10. A condamnat comunismul;
11. L-a condamnat pe Tariceanu;
12. L-a facut imoral pe Voiculescu;
13. L-a demascat pe Geoana ca s-a dus noaptea la Vantu;
14. A atacat presa, Parlamentul, partidele politice, Opozitia.
Toate sunt doar ziceri, imagine, declaratii, scandal, nimic concret, care sa ramana cand se va trage linie, odata si odata. De altfel, daca urmariti discursul oficial, chiar pe Base il tradeaza formularea: am zis, am spus, am avertizat...Nu exista am facut.
Ce-ar fi, deci, daca presa ar ignora, pur si simplu, declaratiile prezidentiale. Daca le-ar da locul cuvenit: o stire mica, de coloana, sau chiar deloc? Aceasta ar fi adevarata campanie anti-Basescu, aici s-ar putea coaliza mogulii,evident cu exceptia mogulului bun, proaspat numit la sefia TVR in locul mogulului rau, Sassu.
Poate ca Basescu ar fi primul afectat de ignorarea sa, care o sa-l doara mai rau decat criticile. Abil in a transmite mesaje clare, catre o categorie sau alta, care sa lase urme chiar si daca sunt demonizate de presa, Basescu a crescut si s-a mentinut intr-o atmosfera ostila. Sunt curios ce va face cu una indiferenta?'