Blogul lui Constantin Gheorghe: Sa radem cu Traian Basescu

Prieteni, Basescu incepe sa devina plictisitor si monomaniac! Ii tot scrie lui Ponta, amenintand cu cremenalul, pentru ca i-a luat jucaria cu Bruxellesul. Sa ne intelegem bine. Nicaieri in Constitutie nu scrie ca presedintele da mandat premierului, indiferent de domeniu, nici macar in ceea ce priveste reprezentarea Romaniei in afara.
Apoi, daca presedintele vrea atributii executive (pe care, in Constitutie, doar daca o citesti "creativ" le gasesti, altminteri ele practic nu exista, aia cu seful politicii externe e de la el din scafarlie), conform aceleiasi Constitutii, TREBUIE sa se supuna controlului Parlamentului. Dupa cum bine stim, Parlamentul l-a mandatat deja pe premier sa reprezinte Romania la summit. Nu recunoaste "executivul" din Basescu autoritatea Parlamentului? Uau! Pai ce motiv mai bun de proces de inalta tradare mai vreti? Este echivalent cu a spune ca nu recunoaste ordinea constitutionala actuala!
Astept cu nerabdare s-o vad pe Baschetbalista incepand urmarirea penala impotriva lui Ponta, fara temei legal. Nu ca i-ar fi jena, e sluga perfecta. Dar poate ca vrea o cariera si dupa ce i se termina si prelungirea de mandat.
Cred ca Basescu pregateste o "surpriza": se duce si el la Bruxelles! Ar fi situatia cea mai proasta pentru Romania. Probabil ca el ar participa la sedinta, conform "ordinii de precadere". Dar va fi singur in sala, din partea Romaniei, pentru ca delegatia lui nu are acces. Vor fi trepadusii de la reprezentanta. El va castiga un meci simbolic, plus o portie suplimentara de ura din partea romanilor, Romania nimic.
Lumea nu-l va judeca doar pe Ponta. Lumea il va judeca si pe el, pentru ca pune interesul propriu inaintea interesului national. Veti zice ca oricum ce-i al lui e pus de o parte la Bruxelles. Si da, si nu. Adica s-ar putea ca reactie de respingere a celorlalti sa fie mai vocala ca pana acum. Si poate si mai insultatoare pentru Romania.
Oricum, eu, in locul lui Ponta, daca Basescu s-ar duce si el la Bruxelles, as rupe orice legaturi cu el. Pur si simplu as actiona ca si cand Basescu nu ar exista. As ignora tot ce spune, nu i-as raspunde la nicio cerere, l-as face sa se simta ca ultimul boschetar. Cea mai mare pedeapsa pentru Basescu e ignorarea. Sa-l pedepsim, deci!