Liderul grupului parlamentar PSD din Camera Deputatilor, Viorel Hrebenciuc, a declarat, luni, dupa reuniunea grupurilor PSD+PC, ca formatiunea sa va propune, in cadrul a doua proiecte de legi, reorganizarea SPP si STS, intrucat SPP, "condus de Basescu, face politie politica", urmarind membrii conducerii PSD.
Hrebenciuc a precizat ca PSD va da marti publicitatii doua proiecte de lege cu privire la reorganizarea SPP si STS.
"Am constat pe parcursul activitatii in aceasta vara ca, cel putin cei din cadrul SPP, condusi direct de domnul Basescu, fac politie politica. S-a constituit la nivelul domnului general Burian (Alexandru Burian, n.r.) o sectiune care se ocupa de acest lucru, care nu face decat sa urmareasca membrii PSD in teritoriu si presedintele si vicepresedintii PSD", a afirmat Hrebenciuc.
Hrebenciuc a precizat ca grupurile parlamentare ale PSD din Senat si Camera Deputatilor au solicitat, luni, in cadrul reuniunii ce a precedat sesiunea legislativa, sa se initieze aceste doua proiecte de lege prin care sa se reorganizeze SPP si STS.
"In general, toti colegii din grupul parlamentar ne-au cerut sa venim cu doua proiecte de legi, le si avem facute. Marti, la grupul parlamentar, le dam publicitatii", a spus Hrebenciuc.
El a adaugat, raspunzand unei intrebari, ca cele doua proiecte de lege prevad, printre altele, reorganizarea SPP si STS, astfel incat nominalizarea sefilor celor doua servicii sa se faca, la propunerea presedintelui, de catre Parlament.