Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a lasat sa se inteleaga ieri, la o intalnire cu tinerii social-democrati, ca la Camera Deputatilor este greu sa se creeze „o bresa“ astfel incat Adrian Nastase sa ramana in functia de presedinte, in timp ce la Senat „s-ar putea sa fie mai usor“.
El a explicat ca taberele se „antagonizeaza“ extrem de serios si toata lumea isi ia masuri sa aiba sub control votul. „Si la cum se deruleaza lucrurile in momentul de fata, greu vom putea crea o bresa, la Camera cel putin. La Senat s-ar putea sa fie mai usor“, a continuat Hrebenciuc, aratand ca la Senat Coalitia nu beneficiaza de cele 18 voturi in plus ale minoritatilor, iar din PRM nu au plecat 14 parlamentari, asa cum s-a intamplat cu Camera Deputatilor.
„Deci, noi plecam aici cu un handicap de 32 de voturi“, a mai spus Hrebenciuc, calculand ca, din totalul de 332 de deputati, 32 reprezinta 10%. „Or sa te apuci sa recuperezi cele 10%, eu stiu, prin aranjamente de culise e putin probabil sa reusesti atunci cand ai pus presedinte de Camera cu doar sapte voturi in plus“, a adaugat el. (A.M.)