Senatorul democrat Hillary Rodham Clinton a fost intampinata cu multa caldura, sambata, in timpul primei vizite pe care
a facut-o in Iowa, declarand ca "a venit momentul" ca o femeie sa fie aleasa presedinte.
Fosta prima-doamna a Americii a declarat in Iowa, statul care va organiza primele alegeri pentru desemnarea candidatului la alegerile din 2008, ca in opinia sa americanii sunt pregatiti sa aiba o femeie la conducerea Biroului Oval. "Este timpul (...) sa avem o femeie in functia de presedinte", a spus Clinton in fata unei multimi entuziaste formate din circa 1.500 de democrati din Iowa, reuniti intr-o scoala din Des Moines. In timp ce unii se indoiesc ca electoratul american ar vota o femeie pentru functia de presedinte, Hillary Rodham Clinton a declarat: "Nu cred ca vom afla pana nu incercam, iar eu voi incerca".
Anterior, in timpul unei intrevederi cu oficiali democrati din statul Iowa, Clinton a fost intrebata in legatura cu faptul ca in anul 2002 a votat pentru autorizarea unei invazii americane in Irak. Senatoarea, care in prezent este un aspru critic al razboiului din aceasta tara, a fost criticata pentru ezitarile pe care le-a avut inainte de a-si schimba opinia cu privire la acest conflict.
"Mi-am asumat responsabilitatea pentru votul meu. Am actionat asa cum am crezut la acel moment ca ar fi cel mai bine", a spus ea.
"Presedintele a folosit votul meu si al altora si practic a utilizat in mod incorect autoritatea pe care i-am incredintat-o", a adaugat Hillary Rodham Clinton. n