Fostul presedinte liberal, actualul consilier prezidential Theodor Stolojan, s-a lansat in aceste ultime doua zile intr-o serie de declaratii mai mult decat deranjante pentru actuala conducere a PNL. Ba ca ar fi preferat sa delege pe altcineva la conducerea PNL, declaratie facuta la o emisiune televizata si cu bataie la Calin Popescu Tariceanu, ba ca ar fi pregatit sa accepte functia de premier, ba chiar de presedinte al liberalilor, chiar daca deocamdata nimeni nu i-a cerut-o. Cel putin nu de la PNL, cu exceptia poate a catorva liberali care se considera marginalizati, ca de exemplu Cristian Boreanu sau Mona Musca. Marea majoritate a liberalilor insa, s-au grupat in jurul lui Calin Popescu Tariceanu, declarand ca el le este si lider, si premierul pe care il agreeaza, restul fiind doar comentarii de prost gust ale unui sau ale unor frustrati. "Stolojan vrea sa fie premier? Si eu vreau sa fiu... Papa Pius. Dar nu se poate, decat daca actualul Guvern cade dupa o motiune de cenzura votata si de PD. Daca se va intampla asa ceva, dar eu nu cred ca se va intampla, PNL va iesi de la guvernare, va intra in opozitie si va vota impotriva oricarui premier care va fi propus. Daca Stolojan vrea sa fie premier ales cu voturile PSD si PRM, n-are decat", a declarat, pentru "Replica" de Constanta, senatorul Puiu Hasotti. Vicepresedintele liberal a mai precizat ca PNL a avut un Congres, statutar, in cadrul caruia liberalii si-au desemnat presedintele, asa ca "nu se poate oricand si cand vrea asa, oricine, sa alegem un alt lider". Dar de ce anume a renuntat la tacere si conul de umbra de pana acum Theodor Stolojan? Ei bine, acelasi Puiu Hasotti are explicatia: "Pentru ca si el raspunde la stimuli politici din afara partidului".
Dragomir: "Stolojan nu are sustinere. Sunt doar doi-trei ametiti care nu isi gasesc locul"

La randul sau, deputatul PNL George Dragomir si-a exprimat speranta ca ultimele declaratii ale lui Theodor Stolojan sa nu degenereze, pentru a nu face rau partidului. "Sper ca Stolojan sa aiba suficient discernamant sa nu faca rau PNL. Dupa proverbul - "Eu va fac, eu va omor", sper sa nu faca si Stolojan ca Ion Iliescu de exemplu, care vrea sa isi distruga PSD-ul pe care l-a creat", a afirmat George Dragomir. Liberalul a mai apreciat ca o posibila revenire a lui Theodor Stolojan in partid este bine venita, dar cu conditia ca acesta sa nu creeze fractiuni liberale sau sa aiba pretentia de a ajunge premier. "PNL a desemnat un premier, actualul Guvern a inregistrat progrese, asa injurat cum este el. Integrarea va fi realizata, de exemplu, de actualul Guvern. Deci nu este cazul ca Stolojan sa faca gesturi regretabile", a mai precizat deputatul liberal. Cat priveste declaratia consilierului prezidential, cum ca ar regreta delegarea lui Tariceanu la conducerea PNL, George Dragomir a declarat: "Este parerea lui, insa parerea majoritara in PNL este ca pentru noi, liberalii, Tariceanu a fost o surpriza placuta. Stolojan a facut cea mai buna alegere, a delegat o persoana care a demonstrat ca este un bun premier. In plus, sa nu uitam ca Tariceanu a fost doar interimar la conducerea PNL doar o perioada, dupa care a avut loc Congresul partidului, in urma caruia Tariceanu a fost ales democratic". Cate sanse ar avea un puci orchestrat de Stolojan si cine il coordoneaza din umbra, asa cum se vehiculeaza, deputatul George Dragomir a afirmat ca "ar avea nevoie de foarte multi oameni". "Daca ar incerca ceva s-ar dovedi ca n-are sustinere. Sunt doar doi-trei ametiti care nu isi gasesc locul in partid...". Printre care, din pacate, dupa cum a recunsocut deputatul, si Mona Musca, desi ea are o imagine buna. "Mona Musca cred ca vrea sa devina presedinte... de partid, de stat... Nu mai stiu ce functii isi doresc alti cativa... Pacat ca Mona Musca are o imagine buna, a stiut sa si-o cultive. Din pacate insa, cine se va opune bunului mers al partidului nu va avea o situatie foarte confortabila in PNL. Indiferent cine este acea persoana, ea va disparea, pentru ca este inadmisibil ca cineva sa faca rau PNL", a fost de parere George Dragomir.

Manea: "Cred ca Stolojan confunda posturile libere. Cred ca voia sa spuna ca e pregatit sa fie presedinte, nu premier"

Si mai dur in aprecieri la adresa lui Theodor Stolojan s-a dovedit a fi consilierul judetean PNL Victor Manea, care a tinut sa ii reaminteasca actualului consilier prezidential ca "Tariceanu a fost ales de partid, din cate imi amintesc atunci cand Stolojan ne-a lasat la greu, in mijlocul unei campanii electorale". "Oricine ar fi ramas atunci in fruntea partidului ar fi aparat interesele partidului, iar Tariceanu, care este liderul nostru ales, face foarte bine acest lucru: se ocupa de obiectivul national primordial - integrarea - si pastreaza identitatea partidului. Stolojan nu cred ca are vreo apasare in acest sens. PNL este un partid liberal cu istorie, cu traditie, iar el, Stolojan, ne propune fuziune cu social-democratia. Noi nu dorim acest lucru", ne-a declarat Victor Manea. Consilierul judetean a mai amintit ca Tariceanu a fost ales lider al PNL, iar ca la Congres a participat si Theodor Stolojan. "Cred ca si Stolojan l-a votat atunci pe Tariceanu, pentru ca n-a avut nimic de zis...", a completat Victor Manea. Liberalul a mai spus, referitor la recentele declaratii ale fostului presedinte liberal, Theodor Stolojan, ca "si eu sunt pregatit sa fiu premier, dar deocamdata Romania are un premier". "Daca acest Guvern cade, tot PNL va desemna premierul pentru ca nu cred ca PD isi va permite luxul sa faca o alianta cu PSD", a fost de parere Victor Manea. Acesta a mai tinut sa aprecieze, in contextul agitatiei provocate de consilierul prezidential, ca "in momentul in care Stolojan s-a imbolnavit, a iesit Basescu. Acum Basescu este bolnav si iese Stolojan la atac... Cred ca Stolojan confunda posturile libere. Cred ca voia sa spuna ca e pregatit sa fie presedinte, nu premier. Si mai cred ca Stolojan ar fi trebuit sa ceara intai parerea PNL, pentru ca pe el in demersurile sale cred ca il sustin Mona Musca, Cristian Boureanu si... cam atat".

"Lui Stolojan de la Cotroceni i se trage. Odata era acolo o cucuvea, acum sunt prea multe pasarele..."

"Guvernul actual este laudat in afara, dar injurat in tara, de unii. Este ciudat. Si este simplu sa vina cineva cand masa a fost pusa, totul pregatit, si sa culeaga roadele fara munca. Ma tem ca domnul Stolojan a cazut intr-o plasa. Il stiam cu coloana vertebrala. Dar de cand este la Cotroceni se pare ca a inceput, la fel ca si presedintele sa aiba probleme. Sa se indoaie de la spate. Din cauza Cotroceniului i se trage... Asta pentru ca acolo era o cucuvea odata, iar acum sunt prea multe pasarele...", a mai declarat Victor Manea. Acelasi liberal a fost de parere si ca "Stolojan poate sa-si doreasca orice". "A vrut sa fie presedinte, dar a clacat, acum premier, dar in nici un caz din partea PNL".