Intre partenerii de coalitie este la moda comunicarea prin mesaje publicate in presa. Astfel, Serviciul de Comunicare al PD-L a remis presei un comunicat referitor la neintelegerile existente intre PD-L si PSD in privinta programului de guvernare. Redam textul documentului:
"Liderii PSD au probleme de memorie. Putem sa venim in ajutorul acestora cu o copie a Programului de guvernare - program pe baza caruia ne angajam, PD-L si PSD, in coalitie, sa gestionam, intr-o perioada de criza, problemele acute ale Romaniei.
Partidul Democrat Liberal ramane consecvent acestui program, dar pare putin probabil ca anumiti lideri ai social-democratilor, cum ar fi domnul Vanghelie, sa fi avut chemarea de a lectura angajamentul scris al PSD fata de PD-L si fata de romani.
Pentru membrii Partidului Social Democrat care s-au trezit ministri sau directori la deconcentrate fara a citi acest document de referinta, reamintim ca Guvernul PD-L - PSD s-a angajat sa reformeze si sa restructureze sistemul administratiei de stat, inclusiv in domenii precum educatia si sanatatea, dar si sa sustina acele sectoare ale economiei care au potential sa aduca mai multi bani bugetului de stat, cum ar fi agricultura si turismul.
Din pacate insa, liderii PSD au probleme mai complexe, de fond, sunt inconsecventi si iresponsabili, populisti si demagogi.
Astfel, desi au, la fel ca Partidului Democrat Liberal, evaluari si analize care arata suprapopularea si lipsa de eficienta a aparatului birocratic de stat, liderii Partidului Social Democrat, tocmai aceia care s-au angajat prin Programul de guvernare sa rezolve acesta problema, se arata cei mai mari opozanti ai masurilor de reforma pe care Romania trebuie sa le intreprinda in acest palier.
Pe de alta parte, desi, prin Mircea Geoana, PSD si-a asumat Pactul pentru educatie, voci din acelasi partid declara ca refuza asumarea raspunderii Guvernului pe pachetul de legi ale educatiei care ar pune in practica prevederile pactului ce se bucura de o larga sustinere politica, profesionala si sociala.
Nu in ultimul rand, dupa ce, la momentul constituirii Guvernului, liderii PSD au fost de acord cu infiintarea Ministerului Turismului, avandu-l in vedere chiar pe fratele lui Radu Mazare, ca ministru, acum aceiasi lideri s-au sucit si afirma ca niciodata nu am fi avut nevoie de acest minister. Niciodata, in afara de perioada in care PSD-istii au vandalizat, prin privatizare, statiuni care aveau traditii de secole, si pe care acum le-au adus, cu efecte dramatice asupra comunitatilor locale, la faliment.
Partidul Democrat Liberal apreciaza ca, prin angajarea prematura in campania electorala prezidentiala, PSD aduce grave prejudicii cetatenilor acestei tari, dovedind ca este un partid care, pe o miza marunta, de grup, e dispus sa sacrifice viitorul Romaniei".
Asteptam replica Serviciului de Comunicare al partenerilor PD-L.