Premierul Emil Boc doreste "sa-si bata joc de colegii de partid care fac parte din Comisia de revizuirea a Constitutiei", din moment ce el propune un alt proiect de lege, a declarat presedintele PSD, Victor Ponta.
Liderul PSD il indeamna pe primul ministru sa-si dea demisia din una din functiile pe care le detine "daca nu mai face fata atributiilor".
"Este o chestie de haos, iar eu cred ca, pur si simplu, ori vrea sa-si bata joc de Parlament si de propriii lor colegi, ori nu mai este in stare sa mai tina pasul cu atributiile si de prim-ministru, si de presedinte de partid. Si atunci, trebuie sa-si dea demisia dintr-una din functii", a precizat Ponta.
El a adaugat ca premierul, ori face "un joc de neinteles" pentru popor ori nu mai poate controla situatia.
"Marti, colegii domniei sale, d-na Roberta Anastase, dl Daniel Buda de la Cluj au votat alaturi de noi, ca asa am vorbit, constituirea comisiei de revizuire a Constitutiei. L-au pus pe domnul Buda presedinte pentru ca astazi, miercuri, Guvernul sa spuna ca cei de ieri sunt niste nebuni si face el alt proiect.
Nu este nomal sa-si puna propriii colegi - de exemplu pe dl Buda de la Cluj - in situatia penibila in care ieri facem comisie si astazi Guvernul spune ca nu e nevoie de comisie, ca face el proiectul", a afirmat liderul PSD.
Guvernul a adoptat miercuri proiectul de lege privind revizuirea Constitutiei, care prevede ca Parlamentul va fi inlocuit cu Camera Reprezentantilor.
"Cea mai importanta prevedere vizeaza trecerea la Parlamentul unicameral. In urma trecerii la Parlamentul unicameral vom avea o singura Camera a Parlamentului, care se va numi Camera Reprezentantilor. Cea mai importanta modificare este consacrarea expresa in textul Constitutiei a numarului maxim de parlamentari de 300. Cu alte cuvinte, nucleul proiectului porneste de la votul dat de cetateni la referendum", a explicat premierul Boc.
Intentia Guvernului este ridicola, intrucat revizuirea Constitutiei este atributia exclusiva a Parlamentului, iar modalitatea de revizuire este strict reglementata in actul fundamental.