DeCeNews : Victor Ponta pregateste un nou impozit. Vezi cui ii este adresat

Ionel Blanculescu, consilierul onorific al premierului Victor Ponta, a declarat, vineri seara, la Gandul live, ca Executivul este pe punctul de a emite o OUG pentru impozitarea anumitor venituri. Este vorba de impozitarea cu 85% a salariilor compensatorii primite de cei care au lucrat in companii de stat.
"Eu am inteles de la primul-ministru ca acest sistem de asa-zis aranjamente compensatorii, sa nu le zic salarii compensatorii, pentru ca au fost create chiar de persoanele respective, vor fi impozitate cu 85%, ceea ce inseamna ca acele aranjamente nu isi ating scopul", a spus Blanculescu.
"Pana la urma trebuie penalizat un comportament destul de mizer. Acei manageri si-au securizat postul de la stat incat creeaza invidie si celor de la privat, care poate au cifra de afaceri de miliarde pe an, dar nu se bucura de o astfel de iesire in caz de urgenta si cred ca ar trebui sa vedem goliciunea, nemernicia si mizeria spiritului uman pentru unele persoane care se invart si se situeaza in zona politicului, pentru ca fara politic nu ai acces in aceste zone, si sa vedem ca de fapt o parte dintre noi poarta aceasta amprenta a mizeriei umane. A-ti stabili salarii de 17.000 - 20.000 de euro cu bonusuri de cate 10, 12 ori cu iesiri de cate 500.000 de euro in conditiile in care un profesor, doctor, inginer castiga 1.500 lei mi se pare ca esti decazut intr-atat de mult incat nici nu merita sa mai discutam despre astfel de cazuri pe scena publica", a mai declarat Blanculescu.
In urma cu cateva zile Victor Ponta declara ca in cazul salariilor compensatorii nu are ce sa faca, deoarece s-au stabilit pe baza unui contract. In cazul refuzului de a le plati, beneficiarii acestor salarii pot merge in instanța și vor caștiga de la prima infațișare. Intrebat ce este de facut, Ponta a mai spus ca singura modalitate de a stopa aceste salarii este emiterea unei OUG prin care sa se impoziteze suplimentar aceste sume, așa cum s-a procedat și cu samsarii imobiliari.