Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a criticat Guvernul, luni, in plenul Camerei Deputatilor, pentru stoparea programului prin care liceenii primesc gratis calculatoare, el afirmand ca Executivul are "o incapacitate de a prelua proiecte utile din guvernarile anterioare".
Secretarul de stat in relatia cu Parlamentul, Valentin Iliescu, a cerut, luni, in plenul Camerei Deputatilor, respingerea Ordonantei emise in 2008 de Guvernul Tariceanu privind dotarea cu calculatoare tip desktop a unitatilor in care se desfasoara invatamantul liceal si profesional de stat.
Tariceanu a luat cuvantul in plen, si a spus ca ar fi fost normal ca acest proiect sa continue, sumele necesare pentru dotarea cu calculatoare tip desktop sa fie prevazute in bugetul Educatiei Nationale din 2009 si sa fie organizata o licitatie.
"Acest proiect este extrem de util pentru formarea elevilor. Pe langa programul 'Cornul si laptele', pe care copiii il apreciaza foarte mult, ar fi trebuit sa ne gandim si la alte programe care au si o latura formativa. Constat cu regret incapacitatea Guvernului de a prelua proiectele utile ale fostului Guvern", a aratat Tariceanu.
Secretarul de stat in relatia cu Parlamentul Valentin Iliescu a precizat ca Guvernul Boc nu poate pune la indoiala utilitatea acestui proiect, dar se pune problema financiara. El a precizat ca Ordonanta stabilea achizitionarea a 445.500 de calculatoare tip desktop, iar sumele erau raportate la bugetul din 2009, fiind vorba de peste 643 milioane lei.
De aceea, Guvernul este de acord ca parlamentarii sa respinga aceasta ordonanta.
Deputatii vor vota in sedinta de marti Ordonanta, comisia de specialitate a recomandat respingerea ei, Senatul a respins-o, iar Camera Deputatilor este for decizional.