Senatorul Serban Valeca a sustinut o Declaratie politica intitulata "Guvernul Boc si panza de paianjen", pe care o puteti citi in continuare.
Cred ca indiferent cand actualul guvern isi va termina mandatul (personal cred ca inainte de termen), nu va reusi sa ne explice, sau sa-si explice, cum reuseste niste "performante aiuritoare". Voi aminti in continuare numai trei asemenea greseli.
1.Dupa o comunicare publica violenta despre necesitatea unei "reforme" (a cata oare?) in sistemul de pensii, Cabinetul isi asuma raspunderea in Parlament si desi i se arata lacunele proiectului de lege, acesta nu modifica numic si.... surpriza: dupa aparitia in monitorul oficial a legii trebuie sa mai elaboreze inca o ordonanta si o multime de alte acte ca sa corecteze greselile legislative care ii fusesera aratate de parlamentari la vremea respectiva;
2.Dupa o comunicare publica excesiva, uneori chiar violenta despre necesitatea unei "reforme" (incep sa caut in dictionar un alt cuvant) a educatiei, desi grupul PDL solicita reintoarcerea legii educatiei la comisie pentru 30 de zile si Camera decizionala aproba, Cabinetul isi asuma raspunderea in Parlament (se pune intrebarea: solicitarea de retrimitere la comisie a fost o alta "smecherie" a guvernantilor ca sa castige timp pentru asumare?). Indiferent de intentie rezultatul este acelasi: un haos generalizat in educatia ramaneasca care bulverseaza profesorii si din pacate in masura si mai mare elevii si studentii! Vazand neconcordantele din cuprinsul legii aprobate prin asumare, ministerul de resort incearca unele reparatii prin niste ordine de prorogare (?!) de termene si probabil ca se va ajunge in final la deja "faimoasa" ordonanta de urgenta pentru modificare;
3.Saptamana trecuta autoritatile declanseaza binecunoscuta operatiune de curatare a vamilor. Pana aici nimic nu este anormal, numai ca in urma cohortelor de autovehicule si elicoptere desi s-au vazut oameni numiti de actuala putere, guvernantii au inceput sa tipe ca reprezentantii partidelor aflate in opozitie sunt de vina?!
Faptul ca guvernul nu se ocupa de economie (subliniez economie si nu fiscalitate si reduceri de venituri) cheltuind numai banii imprumutati este un fapt deja cunoscut si blamat de toata lumea, dar iata ca guvernantii "reglementeza"si sistemul educational, de sanatate si social, cazand astfel in propriile capcane, intinse nu se stie de ce, ca un paianjen care se incurca in propria plasa. Din pacate acestea ii sufoca si pe romani ccea ce ar trebui sa-i faca pe guvernanti sa-si reconsidere atitudinea.