Cotidianul.ro informeaza: Geoana: Depunerea unei motiuni de cenzura in cazul asumarii Codului Muncii este obligatorie.
Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a afirmat, joi, la Craiova, ca forma dezbatuta a Codului Muncii este "periculoasa" pentru echilibrul social si reprezinta o incurajare la "haos si abuz", el apreciind ca depunerea unei motiuni de cenzura impotriva guvernului este "obligatorie".
Actuala forma a Codului Muncii, propusa de cabinetul Boc, va afecta negativ milioane de salariati din Romania, a spus Geoana.
"Un subiect acut pentru milioane de romani il reprezinta dezbaterile pe Codul Muncii si la legislatia privind dialogul social. Va vorbeste un om care are suficiente informatii sa va spuna ca ceea ce se pregateste din partea guvernului va afecta in mod negativ, a afirmat Geoana, potrivit Mediafax.
Presedintele Senatului apreciaza ca legislatia muncii, asa cum este propusa de Guvernul Boc, creeaza "disproportie" in raportul dintre angajati si marile corporatii.
"Propunerile pe care Guvernul le avanseaza si asupra carora vrea sa-si asume raspunderea risca sa aduca elemente de fragilizare suplimentara a salariatului roman. Risca sa aduca tensiuni sociale semnificative si sa puna in situatii de disproportie de raport de forte intre omul obisnuit, care lucreaza undeva intr-o corporatie transnationala, intr-un trust media, in raport cu marele capital", a spus Mircea Geoana.
"Propunerile Guvernului arunca legislatia muncii intr-o extrema ultra-ultra neoliberala, care este periculoasa pentru echilibrul social si pentru interesul economic, inclusiv al marelui patronat din Romania, a mai spus presedintele Senatului.
Geoana afirma ca, in conditiile asumarii raspunderii Guvernului pe Codul Muncii, depunerea unei motiuni de cenzura de catre opozitie este "obligatorie" .
Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marti, inaintea unei intalniri intre lideri ai Uniunii Social Liberale si reprezentanti ai sindicatelor si patronatelor, ca partidele din opozitie vor depune motiune de cenzura daca Guvernul va promova Codul Muncii prin angajarea raspunderii in Parlament.