Conducerea Camerei Deputatilor a decis ieri ca inregistrarea furnizata de mass-media potrivit careia au fost deputati care au votat la mai multe pupitre sa fie trimisa grupurilor parlamentare pentru ca acestea sa-i identifice pe parlamentarii in cauza, care urmeaza a fi audiati de Comisia Juridica.
Astfel, membrii Biroului Permanent au luat aceasta hotarare la solicitarea Comisiei juridice a Camerei, care a considerat ca nu poate sa se sesizeze in acest caz decat daca sunt stabilite persoanele care se fac vinovate de votul multiplu. In acest sens, presedintele Comisiei Juridice, conservatorul Sergiu Andon (foto), a precizat intr-un memorandum ca votul la mai multe maini constituie o abatere de la Regulament si se poate sanctiona cu interzicerea participarii la lucrarile Camerei Deputatilor pe timp de maximum 15 zile.
Segiu Andon a mai spus ca sanctiunea va fi aplicata deputatului care se face vinovat de votul multiplu, la propunerea Biroului Permanent, iar gravitatea abaterilor va fi stabilita de juristi. In final, deputatul PC a subliniat ca, "pentru a putea stabili gravitatea abaterii in raport cu fapta savarsita si autorul acesteia, Comisia juridica trebuia sesizata in personam si nu in rem". (D.P.)