Liderii PSD s-au intalnit ieri la Cluj cu reprezentantii filialelor din Transilvania si Banat. Alaturi de presedintele PSD, Mircea Geoana, s-au aflat secretarul general al PSD, Miron Mitrea, presedintele executiv al PSD, Dan Mircea Popescu, si vicepresedintii Ilie Sarbu, Ioan Rus si Mihai Tanasescu.
"Nu am venit intamplator la Cluj, am dat si un semnal prietenilor mei din Cluj. Vom continua o discutie si pe un anumit specific pe care Transilvania il are, si despre proiectele de infrastructura abandonate de actuala Putere, cum ar fi autostrada Transilvania. ßi despre un raspuns social-democrat adecvat spiritului comunitar pe care ardelenii il au", a declarat liderul PSD, Mirecea Geoana, inainte de reuniune. El a adaugat ca "vremea discutiilor interne in partid s-a incheiat si ca este vremea faptelor si a unui raspuns mult mai viguros din partea PSD".
Potrivit lui Geoana, PSD are in acest moment o oferta ideologica, de guvernare si de resurse umane, pregatita sa raspunda provocarilor cu care Romania se confrunta.
Presedintele PSD este de parere ca e nevoie de o noua relatie intre stat si cetatean, dupa 16 ani de tranzitie, pentru ca unii se simt tradati in sansele de afirmare in societate. "Suntem preocupati de faptul ca Romania este tot mai putin pregatita pentru faza post-integrare in Europa. Economia devine vulnerabila, polarizarea sociala se accentueaza, proiectele de infrastructura sunt blocate", a mai spus Mircea Geoana.
Senatorul PSD de Cluj Vasile Dancu i-a transmis lui Mircea Geoana ca filialele din Transilvania si Banat sunt alaturi de el in procesul de modernizare a PSD, ca il sprijina pe acesta si vor incearca sa-i insufle mai multa "forta si energie". "Bazinul demografic, sa spunem, electoral al social-democratiei se muta incet-incet spre Transilvania, asa cum am promis noi acum un an, si asta inseamna pentru conducerea social-democrata de la Bucuresti si o mare responsabilitate. Vom incerca si o dezbatere si sa transmitem un mesaj actualei Puteri, sa aratam ca politica trebuie facuta pe problemele comunitatilor, pe ale oamenilor. Nu facem politicianism, atac la adresa Puterii, ci vrem sa aratam ce nu functioneaza in acest moment", a declarat Dancu.