"Votez bugetul de stat pe 2007, indiferent de ce s-ar decide", a declarat Ionut Popescu, mentionand ca apartenenta sa la grupul de initiatori ai parteneriatului cu platforma liberala a lui Theodor Stolojan nu inseamna ca va vota impotriva Guvernului Tariceanu. Totodata, fostul ministru de Finante si-a exprimat speranta ca si colegii din grupul lui Flutur vor avea "intelepciunea" sa voteze bugetul. "Sper si cred ca si colegii mei vor avea intelepciunea sa voteze bugetul de stat pe 2007 pentru ca, pur si simplu, este un buget bun", a adaugat Ionut Popescu.
Senatorul PNL de Brasov, Nicolae Vlad Popa, semnatar al apelului lui Flutur, declarase ca in cazul in care premierul Tariceanu il va inlatura din functie pe actualul ministru al Agriculturii, el si ceilalti parlamentari liberali care il sustin pe Flutur vor vota in Parlament impotriva tuturor proiectelor de lege ale Guvernului, incepand cu legea bugetului de stat pe 2007. Mai mult, Vlad Popa nu a exclus posibilitatea depunerii unei motiuni de cenzura impotriva Guvernului.

Dezbateri, toata saptamana

Pe de alta parte, secretarul Camerei Deputatilor, deputatul PSD Valeriu Zgonea, a anuntat ieri ca "toata saptamana vor avea loc dezbateri pe marginea bugetului de stat pe 2007", exceptand ziua de miercuri, care va fi dedicata "dezbaterii si votului final pentru proiecte de legi care sunt ale Camerei Deputatilor", sedintei biroului Permanent si discutarea statutului Minoritatilor Nationale.
Zgonea a mai spus ca "singura decizie care a fost luata in unanimitate a fost aceea legata de scoaterea votului final din programul de joi, asa incat Biroul Permanent, in functie de cum se vor finaliza discutiile, va stabili ziua votului final pe bugetul pe 2007".