Neculai Grigoras, presedintele PSD Craiova, si-a anuntat demisia, la sfarsitul saptamanii trecute, locul sau fiind ocupat temporar de viceprimarul Sorin Iordache. In timp ce presedintele PSD Dolj, Ion Calin, regreta plecarea din functie a lui Grigoras, acesta sustine ca a fost fortat sa demisioneze.
Plecarea lui Grigoras de la sefia PSD Craiova a fost vehiculata inca din momentul trecerii primarului Antonie Solomon la PD. Detinand in paralel si functia de consilier al primarului, care trecuse in barca puterii, Grigoras nu mai era vazut cu ochi buni de unii colegi de partid. Neculai Grigoras a lasat, de altfel, sa se inteleaga ca in final a fost obligat sa isi dea demisia din functia de presedinte al PSD Craiova.
"A venit vremea scadentei si mi-am dat demisia. O sa raman vicepresedinte la PSD Dolj, daca nu ma imping sa plec si de acolo. Voi fi membru PSD, de asemenea, daca nu ma imping sa plec. In ceea ce-l priveste pe viceprimarul Iordache, eu l-am propus pentru functia pe care am avut-o. E cel mai potrivit, la ora actuala, daca e sa tinem cont ca are un post important, are acces la institutiile statului si este tanar", a declarat fostul presedinte al PSD Craiova.
In timp ce acesta isi acuza colegii ca i-ar fi fortat mana sa faca o alegere, presedintele PSD Dolj, Ion Calin, afirma ca decizia a fost un act unilateral din partea lui Grigoras.
Mandatul la sefia PSD Craiova al viceprimarului Craiovei ar putea fi prelungit daca in conferinta municipala va fi votat de colegii sai. Dupa acest post mai tanjesc deputatul Claudiu Manda si consilierul local Eugen Magla.