B365.realitatea.net: Ce prostii mai face USL la Bucuresti (Autor: Laura Cernahoschi)

Daca vorbeam in trecut de prostiile Elenei Udrea, a venit randul sa ne ocupam si de adversarii politici ai PDL-ului, la capitolul stangacii sau de-a dreptul prostii politice. Asta pentru ca se vadeste faptul ca nu avem, nici macar la Bucuresti, centrul vietii publice din tara noastra, politica profesionista. Daca PDL nu a desemnat, inca, cu doua luni inainte de alegeri, un candidat propriu la Primaria Municipiului Bucuresti, acum fiind oricum prea tarziu pentru a recupera ceva, chiar daca l-ar avea drept candidat pe Mesia, nu pe afaceristul cu gunoaie care vrea sa pozeze in independent, nici USL nu sta foarte bine. Sprijina un candidat asa-zis independent la functia de edil-sef, dar s-a impotmolit la singurul sector pe care ar avea sansa sa il smulga PDL-ului.
Mai exact: in sectorul 6, sondajele nu ii sunt deloc favorabile lui Poteras, asta cu atat mai mult cu cat a fost trimis in judecata de DNA, chiar si in ciuda sindrofiilor electorale pe care le patroneaza pentru alegatori. In toate celelalte cinci sectoare, bucurestenii par multumiti de edilii lor, in ciuda banilor aruncati pe fereastra, sau, mai exact, in buzunarele clientilor politici. Cu anatemele DNA si PDL in frunte, Poteras - un personaj nu tocmai carismatic - ar fi putut fi lesne infrant de un candidat USL cunoscut in sector. Doar ca Uniunea nu a considerat necesar sa isi consolideze pozitia la nivel local si sa popularizeze un candidat. In schimb, s-a pierdut in lupte intestine intre cele trei partide, fiecare dorind sa isi puna propriul candidat sa lupte cu Poteras si macinand astfel sansele Uniunii de a mai castiga o primarie.
Primul candidat din curtea USL pentru Sectorul 6 este Ștefan Florescu, de la PC, fost sef al pietelor din Sectorul 4, care a cheltuit o gramada de bani anul trecut pentru a deveni cunoscut in sectorul din vestul Capitalei. Campanii impotriva hingherilor de masini - numai bune pentru a strange semnaturi si date ale alegatorilor locali, botezuri, cumetrii cu celebra fosta stareta mama de gemene,nimic nu a fost prea mult pentru notorietatea PC-istului. De unde provin gramezile de bani de care vorbeam? Nu se stie, pentru ca domnul Florescu nu a binevoit niciodata sa depuna o declaratie de avere sau de interese, atata timp cat a fost sef al pietelor din Sectorul 4.
Al doilea candidat este liberalul Rares Manescu, cel care anunta pe blogul propriu ca este "nascut si crescut in Sectorul 6″, casatorit cu europarlamentarul Ramona Manescu, este vicepresedinte PNL si presedinte al filialei Sector 6, fost deputat si consilier local. Și pentru ca PSD nu putea sa se lase mai prejos, senatorul de Militari, Crangasi si Giulesti Gabriel Mutu s-a aruncat si el in lupta pentru candidatura.
Toti trei spun la presa ca sunt candidatii USL, toti trei sustin ca sunt raspunsul la intrebarea "cine il poate bate pe Poteras". Ba, mai mult, Florescu ameninta ca va candida independent si va lua de sub nasul USL-ului Sectorul 6, daca nu va fi desemnat de Uniune.
Competitia interna este buna si normala, daca e sa ne luam macar dupa exemplul "primarelor" americane. Dar pana la alegeri a mai ramas putin peste doua luni, iar notorietatea politica se construieste in ani, nu in saptamani. Lipsa unei pregatiri a partidelor la nivelul sectoarelor demonstreaza, pana la urma, imaturitatea vietii politice romanesti, care va aduce deservicii chiar si partidelor in cauza, nu doar cetatenilor.