Pentru locuitorii cartierului "Dimitrie Cantemir" intrebarea "Eu unde votez?" este din pacate una cat se poate de reala. Si asta pentru ca, desi au primit de o perioada buna de vreme locuinte in celebrul cartier, pe care Dumitru Nicolae il prezinta ca pe una dintre marile realizari ale mandatului sau, oamenii nu si-au putut face carti de identitate pe noile adrese din cauza disputelor dintre autoritatile celor doua judete pe tema celor 1.000 de hectare de teren.

Din acest motiv cei care au buletine pe vechile adrese din Galati au fost nevoiti sa se duca pentru a vota la sectiile arondate domiciliului anterior. Un astfel de caz e cel al familiei Patoi Costel, care locuieste de cateva luni la blocul S7, apartamentul 13. "Nu este bine ca nu avem buletine pe noua adresa, dar sper ca problema aceasta sa se rezolve odata si odata. Vechea mea adresa este pe strada Domneasca si ma voi duce sa votez la sectia unde am mai votat, adica la ASE", ne-a spus Costel Patoi.

Daca acesta isi poate exprima optiunea pentru primarul Galatiului, nu acelasi lucru il poate face Paulica Petrea, care locuieste la apartamentul 9 din blocul S6. Acesta, la fel ca si alti locuitori din cartierul "Dimitrie Cantemir", are in buletinul de identitate ca domiciliu o localitate din mediul rural, astfel ca, desi locuieste de ani buni in Galati, e orasean doar cu numele, pentru ca, potrivit actelor, este locuitor al comunei Piscu. Pentru ca nu a putut sa voteze in Galati, acesta si-a gasit o ocupatie mai importanta, si anume a facut un gratar in apropierea blocului, la pregatiri participand si un prieten al sau.

"As fi vrut sa votez, dar ar fi trebuit sa ma duc la Piscu. Anul trecut mi-a expirat buletinul de identitate, unde era trecuta fosta adresa din Galati, si, deoarece nu ne-am putut face buletine pe adresa din cartierul 'Dimitrie Cantemir', unde ne-am mutat in 2006, ne-am facut buletine de Piscu, atat eu, cat si sotia mea. Pana la Piscu sunt 30 de kilometri dus si inca 30 intors si pentru ce sa ma duc acolo sa votez? As fi vrut sa votez la Galati, dar, din pacate, nu se poate. Am inteles ca ni se vor face buletine de Braila, de Vadeni, ceea ce nu e bine deloc", ne-a spus Petrea Paulica.