Victor Ciutacu publica pe blog, la Categoria: Mintea mea, in gandul ei... un text de "Polemica Politica", avand titlul "Campionul mondial al iresponsabilitatii". Puteti citi in continuare un pamflet de-a dreptul ironic.
Profund neinspirat si, mai ales, ocupat cu lucruri prozaice de genul incercarii de a asigura umilul trai al familiei, n-am comentat deloc, pana acum, iesirea de iei seara a lui Basescu la TVR in fata unei Culcer ingenunchiate si aproape orgasmice (daca se mai poate biologic). M-a inspirat, ca de obicei la necaz, Mana, care, pe baza spuselor mustind de intelepciune ale unui tip delicat nascut intre Carpati ce se scarpina in urechi cand vorbeste la telefon, a scris despre mandria de a fi roman.
Pe scurt, esenta mintii mele in gandul ei ar fi urmatoarea. A fi roman nu este (sau n-ar trebui sa fie) o mandrie, ci o fatalitate. Na, o stare de fapt, ca sa nu par patetic. Te-ai nascut roman, in Romania, fiindca parintii tai sunt/au fost amandoi romani (sau macar unul dintre ei) si, in general, pentru ca pe maica-ta au apucat-o durerile facerii in tara. Atat, nimic mai mult. Da, stiu, nu imi mai amintiti, sunt un evreu lipsit de patriotism ai carui parinti au venit catarati pe tancurile sovietice, sluga lui Voiculescu pe care a platit-o Vantu ca sa ponegreasca Gradina Carpatilor (foto).
Altfel, revenind la ideea desprinsa dintr-o emisiune jenanta, iresponsabilul asta e unicul presedinte din lume a carui activitate am urmarit-o (si sa spunem ca m-au interesat cativa) care-si indeamna platitorii de taxe si impozite nemultumiti de recesiunea economica si de activitatea puterii sa plece din tara. Presupunand prin absurd ca-i ascultam sfatul si-o roim in masa, iar el si cu ministresa lui favorita raman stapanii Gradinii Carpatilor (foto), sunt curios ai cui bani o sa-i mai toace ei doi.