Deputatii PSD care au semnat lista de sustinere a lui Adrian Nastase in functia de presedinte al Camerei i-au solicitat ieri presedintelui PSD, Mircea Geoana, sa-si ceara scuze in mod public pentru faptul ca i-a calificat drept "golani si mizerabili".
Deputatul PSD Marin Diaconescu a precizat ca i-a solicitat personal presedintelui PSD, Mircea Geoana, sa-si ceara scuze public pentru apelativele adresate celor circa 80 de deputati care au semnat pentru sustinerea lui Adrian Nastase.
Marin Diaconescu a precizat ca toti cei 80 de deputati care au semnat lista respectiva sustin faptul ca Geoana trebuie sa-si ceara scuze public. El a aratat ca deputatii respectivi sunt suparati pentru faptul ca au fost catalogati drept "golani si mizerabili" de catre presedintele partidului. "Nu suntem golani, nu suntem nici derbedei, suntem alesi ai cetatenilor. Consider ca suntem niste oameni onorabili, care trebuie sa fim respectati".
Marin Diaconescu a precizat ca Geoana si-a prezentat deja scuzele in fata membrilor grupului din Camera Deputatilor si, potrivit acestuia, le-a spus deputatilor ca va veni si in fata camerelor de filmat pentru a face acelasi lucru.
Diaconescu a aratat ca Geoana era probabil "putin cam nervos" atunci cand a facut aceste catalogari si ca apelativele respective au insemnat pentru el "o refulare".
"Dar sa refuleze in alte conditii, nu sa ne defineasca pe noi", i-a reprosat deputatul social-democrat.
El a aratat ca, daca Geoana nu isi va cere scuze in mod public, atunci si deputatii vizati de acesta i se vor adresa cu apelativele mentionate, grupul parlamentar din Camera Deputatilor ramanand in conflict cu presedintele partidului.

Virtutea de a fi golan!

La randul sau, deputatul Eugen Bejenariu a declarat ca nu stie daca "Mircea Geoana poate fi presedintele golanilor". Bejenariu a facut aceasta declaratie pe holurile Parlamentului, in timp ce deputatii PSD s-au intalnit cu Mircea Geoana la sala de sedinte a grupului, pentru a primi explicatii fata de unele apelative folosite de liderul PSD la adresa parlamentarilor social-democrati.
Deputatul a spus ca lista de sustinere a lui Adrian Nastase a fost initiativa sa personala. El a apreciat ca "este o virtute sa fi golan", precizand insa ca "nu stie daca Mircea Geoana poate fi presedintele golanilor".
Presa a relatat ca presedintele PSD Mircea Geoana i-a calificat, la intalnirea cu liderii filialelor judetene unde s-a decis retragerea sprijinului pentru Adrian Nastase, pe deputatii care au semnat in favoarea acestuia drept "golani si mizerabili".