Activitatea functionarilor din cadrul Prefecturii Dolj pare sa il deruteze pe seful institutiei, Nicolae Giugea. Dupa ce a afirmat ca este nemultumit de munca prestata de angajati, Giugea a dat-o la intors si crede acum ca notele bune primite de subordonatii sai sunt meritate.
Nemultumirile prefectului Nicolae Giugea fata de activitatea angajatilor din institutie nu sunt deloc o noutate. Acesta si-a manifestat obiectiile fata de munca depusa de angajati chiar la ungerea sa ca inalt functionar public, la inceputul acestui an, si a amenintat atunci ca cine nu isi va indeplini sarcinile conform fisei postului isi va face bagajele si va pleca din institutie. Zilele trecute, prefectul Giugea si-a reiterat nemultumirile si a afirmat ca le cere mereu functionarilor sa-si respecte atributiile din fisa postului. "Am unele nemultumiri legate de activitatea angajatilor din prefectura. Ma nemultumeste ritmul de lucru si modul de diseminare a informatiei. Mi se pare anormal sa le spun mereu sa-si respecte sarcinile de serviciu si termenele stabilite. E adevarat totusi ca in primele sase luni ale anului am avut 8.000 de petitii si a trebuit sa verificam din punct de vedere legal si activitatea curenta a fiecarui consiliu local si primar din Dolj. Avem o comisie judeteana de fond funciar si am avut si inundatii in judet anul acesta", a spus luni prefectul Giugea. Cu toate ca a declarat ca prestatia angajatilor lasa mult de dorit, tot prefectul Giugea a recunoscut ca din cei 46 de functionari din institutie, doar unul a obtinut anul acesta calificativul "satisfacator", restul obtinand "foarte bine" si chiar "exceptional"(in cazul unui functionar). In plus, desi anul trecut sapte functionari publici au ajuns in fata Comisiei de Disciplina a prefecturii pentru abateri, Nicolae Giugea a declarat ca anul acesta nu s-a inregistrat nici un caz de acest gen.
"Foarte bine" si "exceptional", calificative meritate
Contactat telefonic marti de reporterii GdS pentru a oferi explicatii in legatura cu acest paradox, prefectul Nicolae Giugea nu a mai fost la fel de vehement in afirmatii. Acesta a declarat ca notele bune obtinute de functionarii institutiei sunt meritate, dar din cand in cand acestia au nevoie de observatii pentru a mentine ritmul de lucru. "Sunt calificative care reflecta activitatea reala a angajatilor din prefectura. Trebuie insa periodic sa le aduci aminte sa mentina ritmul de lucru pentru ca daca ii lasi sase luni si nu le spui nimic nu e bine. Avem mereu intalniri cu directiile si cine e de laudat il laudam si cine nu si-a desfasurat activitatea cum trebuie isi ia castane, iar eu cred ca au fost suficiente castane astfel incat sa deblocam starea care era in Prefectura Dolj", a precizat marti Nicolae Giugea.