Intentia lui Gigi Becali de a candida pentru un loc in Parlamentul European a fost explicata de catre prim-vicepresedintele PNG, Alex Mihai Stoenescu, prin faptul ca notorietatea lui Becali ar putea atrage mai multe voturi.
"Eu nu candidez pentru europarlamentari, pentru ca avem o echipa care s-a specializat pe problematica europeana. Este vorba despre o echipa de tineri care va candida, in frunte cu domnul Becali, pentru aceste alegeri. Sigur, nu trebuie sa fim ipocriti si o spunem cat se poate de clar: George Becali va candida pentru a ajuta aceasta echipa sa obtina cat mai multe voturi", a declarat la Galati istoricul Stoenescu.
De asemenea, el a spus ca partidul coordonat de Gigi Becali nu intentioneaza sa faca niciun fel de alianta preelectorala. "Noi intentionam sa nu ne aliem cu nimeni pana dupa alegeri. PNG va incerca sa mearga singur si in campania locala, si in campania pentru alegerile parlamentare sau prezidentiale si inclusiv pentru alegerile europarlamentarilor. Un lucru foarte important pentru noi este sa incercam sa ne individualizam ca un altfel de partid decat cele cunoscute. Vrem sa ne prezentam ca fiind altceva, o alternativa", a declarat Alex Mihai Stoenescu.
Acesta a mai spus ca, dupa alegeri, nu este exclusa colaborarea cu alte partide, pentru ca PNG tinteste functii in aparatele de conducere ale statului. (A.N.)