Sambata seara, in sala de conferinte a Hotelului "Galmondo", o parte din membrii si conducerea filialei locale a Partidului Liberal Democrat Galati s-a intrunit pentru a discuta despre ce este de facut in urmatoarele doua saptamani, cat a mai ramas pana la scrutinul de la 25 noiembrie. Toate aceste discutii s-au purtat sub directa coordonare a presedintelui executiv al PLD, Gheorghe Flutur, care si-a aratat interesul ca partidul sau sa primesca la scrutin circa 10% din optiunile electoratului, dar este de parere ca, daca se face un efort in plus, ar putea ajunge chiar si la 15%.

"Trebuie sa-i felicit pe colegii de la Galati, si in primul rand pe Marius Necula, presedintele Organizatiei Judetene a PLD, pentru ca sunt oameni foarte noi in Partidul Liberal Democrat, organizatie noua, care se misca foarte bine. Astazi am avut actiuni si intr-un targ, si la Matca, in zona Tecuciului, pe probleme de agricultura, si in nordul judetului am avut doua intalniri, in special cu populatia din mediul rural".

Din toate aceste discutii avute cu satenii galateni, Flutur a tras concluzia ca taranul nu este informat asupra alegerilor europarlamentare, nu stie ce sunt acestea, si mai ales nu se stie cu ce se mananca votul uninominal. "Oamenii nu stiu de europarlamentare, nu stiu de votul uninominal, nu stiu despre viitorul satului romanesc. Le-am explicat poate o ora si ceva despre modul cum se vor acorda banii in anii viitori si ce proiecte poti sa faci ca sa castigi bani. In schimb, am gasit cazuri extreme in care, la Cavadinesti, o salvare a adus o batrana pe care a basculat-o efectiv in fata scolii si a plecat si oamenii m-au rugat sa fac un memoriu si sa intreb si eu cu ce se ocupa Directia de Sanatate Publica aici si daca asta este tratamentul unui bolnav in anul 2007, in judetul Galati", a mai spus Flutur.