Tratatul de aderare a Romaniei la UE va intra pentru o prima lectura in Bundestag la 22 septembrie, la 18 octombrie se vor intalni comisiile parlamentare, iar la 26 octombrie va fi votul final, astfel incat presedintele Kohler sa poata promulga documentul pana la sfarsitul anului, informeaza MIE.
Ministrul Integrarii Europene, Anca Boagiu, aflata intr-o vizita in Germania, a avut o intrevedere cu Andreas Schockenhoff, vice-presedintele fractiunii CDU/CSU din Bundestag, se arata intr-un comunicat al MIE. Gunter Krichbaum, raportorul pentru Romania al CDU, a dat asigurari oficialului roman ca ratificarea de catre Germania se va face la timp, iar incheierea procedurilor parlamentare va permite promulgarea de catre presedintele Kohler pana la sfarsitul lui 2006.
Boagiu a subliniat ca "Germania a transmis un semnal politic extrem de important prin trimiterea legii de ratificare a Tratatului in Parlament, inainte de publicarea raportului din 16 mai al CE.
"Este vital sa avem un proces de informare continua, atat cu Guvernul si Parlamentul Germaniei, cat si cu cetatenii acestei tari, pentru a forma o imagine obiectiva asupra progreselor Romaniei si asupra viziunii noastre despre viitorului Europei", a spus Boagiu, citata in comunicat. (D.P.)