Vicepresedintele grupului social democrat din Bundestag, Angelica Schwall Duren, a anuntat, in cursul unei intalniri cu secretarul de stat in Ministerul Integrarii Europene, liberalul Leonard Orban, ca Tratatul de Aderare a Romaniei si Bulgariei la UE va fi ratificat la sfarsitul acestei luni.
Schwall Duren a felicitat Romania pentru progresele in pregatirea pentru statutul de membru UE si a precizat ca "aderarea Romaniei si Bulgariei reprezinta atat un pas inainte spre reunificarea Europei, cat si un plus economic pentru Uniune". Oficialul german a precizat insa ca, in ciuda perioadei de tranzitie de doi pana la sapte ani la care Germania poate recurge conform Tratatului de Aderare si care poate limita libera circulatie a lucratorilor, "cetatenii germani continua sa aiba o serie de temeri referitoare la migratia roma-nilor si bulgarilor". Mai mult, Schwall a mentionat si faptul ca nemtii se tem de "delocalizarea intreprinderilor" spre noile state membre si de cresterea somajului.
Tratatul de Aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana mai trebuie ratificat in Germania, in Danemarca si in Belgia (doar de catre comunitatea franceza). (N.N.)