Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat astazi ca aceasta demitere a ministrului Dan Nica nu are motive intemeiate si sustine ca aceasta miscare face parte din planul lui Traian Basescu.
"Asa cum anticipam, domnul Traian Basescu a decis sa dicteze primului ministru Emil Boc si celor de la PD-L o mutare politica pe care cu totii o asteptam. In conditiile scaderii in popularitate si in conditiile incercarii evidente de a frauda alegerile, primul ministru a propus azi in coalitie revocarea vice-primului ministru PSD, domnului Dan Nica, si ministrului de interne si inlocuirea ca interimar a acestuia cu domnul Vasile Blaga, exact cu cel care coordoneaza campania de la PD-L si a domnului Basescu. In mod evident este un gest care arata disperarea domnului Basescu si incercarea de a pune mana pe parghiile de putere si pe instrumentele care i-ar putea permite sa fraudeze alegerile prezidentiale", a declarat Mircea Geoana.
El a tinut sa precizeze ca deja s-a obisnuit cu lipsa de onoare a lui Traian Basescu. "Este deja o lunga istorie a celor de la PD, astazi PD-L, de a distruge coalitiile din care fac parte, si inca o data Traian Basescu arata ca nu are absolut nimic legat de interesul national si ca fara niciun fel de ezitare sau de scrupul arunca Romania intr-o grava criza politica intr-un moment de criza economica si sociala fara precedent", a mai afirmat Geoana.
Presedintele PSD a tinut sa precizeze ca ministrul de Interne, Dan Nica, si-a facut bine treaba atat ca vicepremier cat si ca ministru de Interne. "Mai mult decat atat, nimic nu poate fi reprosat domnului Dan Nica, care in calitate de vice-prim ministru intr-o prima etapa, si de ministru de Interne si vice-prim ministru intr-o a doua etapa si-a facut datoria in mod ireprosabil si in conditii dificile, de buget redus si intr-o situatie politica in care a reprezentat un element de echilibru", a conchis Geoana.