Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat astazi, dupa ce presedintele l-a desemnat pe Lucian Croitoru pentru functia de premier, ca va convoca Birourile reunite ale Parlementului pentru a cauta o solutie pentru deblocarea acestei situatii politice.
"Deblocarea situatiei politice trebuie sa aiba loc cat mai curand si de aceea voi convoca de indata ce voi primi solicitarea din partea presedintelui cu privire la primul ministru desemnat Birourile Permanente reunite ale Parlamentului si voi analiza posibilitatea de a sesiza Curtea Constitutionala ca presedinte al Senatului, singura posibilitate de a merge la CCR, daca nu cumva in acest moment suntem intr-o situatie de conflict intre institutii", a declarat Mircea Geoana.
Geoana a solicitat trecerea PD-L in opozitie pentru ca se afla in minoritate.
"Este disperat ca pierde butoanele puterii in acest moment vreau sa fac un apel la recunoasterea noii realitati democratice din Parlamentul Romaniei si sa solicit in mod oficial domnului Basescu si domnului Boc trecerea PD-L in opozitie. In orice stat democratic un partid care are 30% pleaca in opozitie in conditia in care exista o majoritate de 65%", a mai afirmat Geoana.
Presedintele PSD s-a pronutat foarte clar si a afirmat ca Lucian Croitoru nu are sanse pentru functia de premier.
"Nu are cum sa ajunga prim-ministru in Romania domnul Croitoru. Nu are majoritate si daca ar fi sa ii fac o invitatie ar fi sa devina ministru de Finante in Guvernul Johannis, sau poate domnul Tanasescu ministru de Finante. Daca avem nevoie de cineva care sa cunoasca Fondul Monetar, sunt mai mult decat bineveniti intr-o echipa de specialisti pe care sa o punem la munca", a explicat Geoana pozitia sa.