Mircea Geoana ii avertizeaza pe cei care pleaca din PSD ca nu vor mai fi primiti in partid. El pare insa putin speriat de ceea ce se intampla si, pentru calmarea spiritelor, i-a cerut ajutorul lui Ion Iliescu.
Cele aproape 200 de demisii din PSD, mai ales din zona alesilor locali, i-au pus pe jar pe liderii social-democratilor si incearca sa opreasca hemoragia prin lansare de avertismente. Sambata, Mircea Geoana, presedintele PSD, le-a atras atentia tuturor celor care demisioneaza din PSD ca, odata plecati, nu vor mai avea loc pe listele de la alegerile viitoare. "Cine pleaca pleaca definitiv. Avem oameni competitivi, care oricand pot sa regenereze partidul", a spus Mircea Geoana.
Pe de alta parte, Geoana a acuzat actuala Putere ca are "un plan diabolic" prin care santajeaza membrii PSD pentru ca, in final, sa creeze un partid prezidential.
Ca sa-i mai linisteasca pe cei speriati de framantarile din partid, Geoana a negat ca ar exista o lista neagra cu anumite nume grele din partid, cum ar fi Viorel Hrebenciuc sau Miron Mitrea, care sa aiba aceeasi soarta ca si a lui Adrian Nastase. "Cine crede ca exista in sertarul lui Geoana o lista neagra pe care o mai scoate din cand in cand si mai taie cate un nume se insala", a declarat Geoana. El a sustinut insa ca exista o lista alba, care se numeste "generatia 2008" si care va cuprinde numele celor care vor figura pe buletinele de vot la alegerile din 2008.

Ontanu s-a saturat de certuri

Geoana considera ca ceea ce se intampla in partidul pe care il conduce nu este un moment prea usor si s-a declarat surprins de demisia primarului sectorului 2, Neculai Ontanu, recunoscand ca gestul primarului bucurestean afecteaza partidul. "Sper ca nu a recurs la acest gest din oportunism sau in urma unor presiuni politice", a afirmat Geoana.
Ontanu, demisionat vineri din PSD, a revenit ieri cu amanunte privind decizia sa. El a declarat ca demisia sa a vrut sa fie "mai mult un semnal de alarma", asigurand liderii social-democrati ca gestul sau nu are in spate niciun fel de presiune. "Am primit o oferta consistenta din partea 'partidului sectorului 2', care numara peste 400.000 de membri. Oamenii cer strazi bune, curate, apa si canalizare, vor siguranta. Nu-i intereseaza certurile", a precizat Ontanu.

Iliescu vrea ca Nastase sa ramana

ßi Ion Iliescu pune umarul la calmarea spiritelor in partidul pe care l-a fondat. El s-a intalnit ieri cu conducerea PSD Bucuresti, organizatie in care exista foarte multe nemultumiri fata de lideri. "Am vrut sa vad care sunt problemele din organizatie, care este starea de spirit, care este climatul general, sa iau deci pulsul organizatiei", a afirmat Iliescu. El a precizat ca ar trebui facut "un inventar" exact al organizatiilor locale ale PSD Bucuresti, pentru a se putea stabili "activul de militanti ai partidului" si modalitatea in care poate fi "reactivata motivatia" membrilor de partid. "Dorim sa pregatim de aici, de la Capitala, un proces de remotivare si retonifiere a muncii de partid", a declarat Iliescu.
Iliescu a mai fost de parere ca nu crede ca Adrian Nastase va pleca din partid, optand pentru Partidul Conservator. "Nu pot sa pun mana in foc pentru nimeni, dar asa cum il cunosc, e un om inteligent si serios. ßi eu sper ca nu va face acest pas. Nu este in interesul lui", a afirmat Iliescu.

Tunurile pe Iorgovan

Declaratiile facute de Antonie Iorgovan la sfarsitul saptamanii trecute i-au infuriat pe liderii PSD. Mircea Geoana s-a declarat "profund indignat" de declaratiile acestuia, potrivit carora Adrian Nastase se afla in fruntea unei gasti ale carei criterii de apartenenta au fost homosexualitatea, masoneria si infractionalitatea, precizand ca acestea vor fi discutate in conducerea partidului. "Am urmarit cu amaraciune tot ceea ce se intampla si fac un apel la toti colegii sa se abtina si sa fie prudenti cand fac orice fel de declaratii publice", a afirmat Geoana. Vicepresedintele PSD Ilie Sarbu sustine ca astazi, la sedinta Biroului Permanent National al PSD, ii va cere presedintelui Geoana ca Iorgovan sa prezinte dovezi in sensul afirmatiilor facute, "total iresponsabile". Iar deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu a declarat ca Iorgovan este "o lichea politica, cu palmares in activitatea de destabilizare a organizatiilor judetene, cum sunt cele din Prahova sau Caras-Severin".