Sambata, o parte din liderii PSD, care il sprijina pe Mircea Geoana, s-au intalnit la Poiana Brasov pentru a pune la punct strategia pentru realegerea acestuia la viitorul Congres care s-ar putea organiza pe 20 februarie. Printre liderii prezenti la intrunirea de la Poiana Brasov a fost si presedintele PSD Botosani, Gheorghe Marcu. Mai mult, acesta a fost inclus in echipa, pe care sustinatorii lui Mircea Geoana vor sa o impuna la Comitetul Executiv National (CExN), pentru a se ocupe de organizarea Congresului Extraordinar al PSD. "Sunt de parere ca acest lucru este de fapt o multumire din partea partidului avand in vedere rezultatele excelente pe care organizatia noastra le-a obtinut la alegerile prezidentiale", a specificat Gheorghe Marcu, adaugand ca, desi a fost prezent la intalnirea de la Brasov, nu s-a hotarat inca asupra candidatului pe care il va sustine la sefia partidului. Liderul social-democratilor botosaneni sustine ca o decizie in acest sens urmeaza a fi luata intr-o sedinta a Biroului Permanent Judetean.

Intalnirea de la Brasov criticata de Ion Iliescu

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat sambata, pentru Mediafax, ca reuniunea social-democratilor de la Poiana Brasov este "nepotrivita". "Nu stiu ce temei si ce baza are reuniunea de la Poiana Brasov. Eu nu am fost invitat acolo. Nu stiu dupa ce criterii participa unii si altii nu. Noi aveam convocata o sedinta de Birou Permanent luni dimineata si un Comitet Executiv dupa-amiaza, in care urmeaza sa stabilim impreuna ce vom face mai departe. Asa ca mi se pare total nepotrivit sa se lanseze tot felul de idei la o reuniune restransa a catorva. E nepotrivit pentru momentul actual", a spus Iliescu, comentand reuniunea de la Poiana Brasov si propunerea avansata in aceasta reuniune ca data Congresului PSD sa fie fixata pentru 20 februarie.Iliescu a subliniat ca astazi social-democratii vor discuta intr-un cadru statutar. "La Poiana Brasov este o reuniune amicala, inteleg, de weekend, nu este o reuniune statutara. Nici nu vreau sa ma pronunt asupra unor pareri pur si simplu personale ale unora si ale altora", a adaugat presedintele de onoare al PSD.

Vanghelie propune excluderea lui Dancu si Rus

Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat sambata, la finalul intalnirii de la Poiana Brasov, ca va propune astazi, in Comitetul Executiv National (CExN), excluderea din partid a lui Vasile Dancu si a lui Ioan Rus, transmite www.mediafax.ro. Vanghelie isi motiveaza propunerea prin atacurile pe care cei doi le-au lansat la adresa presedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu. "Cred ca trebuie dati afara. Este inadmisibil comportamentul lor fata de domnul presedinte Ion Iliescu, fata de un fost presedinte si fata de cel care a fondat acest partid. Ei in toata viata nu vor reusi sa ia atatea voturi intr-un singur oras cate ar lua acum Ion Iliescu, la 80 de ani", a spus Vanghelie. El a mai mentionat ca nu face propunerea de excludere a celor doi clujeni pentru ca ar fi un "fan" al lui Iliescu, ci pentru ca Rus si Dancu ar fi "vanduti lui Traian Basescu, atat moral, cat si economic".In replica, Vasile Dancu a declarat ca Marian Vanghelie a vrut sa mute discutia de la dezbaterea privind candidaturile pentru sefia PSD la cearta liderilor grupului de la Cluj cu Ion Iliescu, adaugand ca in aceasta polemica Vanghelie poate "eventual sa tina tava cu ceaiul sau sa aduca cafelele".

Cristian Diaconescu s-a decis sa candideze la sefia PSD

Vicepresedintele PSD, Cristian Diaconescu, s-a decis sa candideze la sefia partidului. Decizia acestuia survine dupa ce a primit din teritoriu semnale de sustinere, candidatura sa fiind perceputa ca o alternativa atat la Mircea Geoana, cat si la Adrian Nastase. "Daca Geoana ramane presedinte, iese intarit si se poate razbuna pe cei care nu l-au sustinut. La fel si Nastase, care stim toti cum conducea partidul. Diaconescu este diplomat si ar putea sa asigure echilibrul", spune un lider PSD. Posibilitatea ca unii lideri de filiala sa-l sprijine pe Diaconescu se vrea un fel de amenintare voalata la adresa lui Geoana si Nastase, carora li se transmite astfel semnalul ca ar trebui sa garanteze ca nu vor trece la represalii dupa Congres. In replica, presedintele PSD, Mircea Geoana, a spus ca o eventuala candidatura a fostului ministru de Externe este legitima, pentru ca "fiecare este liber sa candideze" in limitele statutare. La randul sau, Marian Vanghelie a spus ca este un lucru benefic sa intre in cursa cat mai multi candidati. "Asta inseamna ca suntem un partid democrat", a spus principalul sustinator al lui Mircea Geoana.



Senatorul PSD Miron Mitrea a anuntat vineri ca va candida la presedintia PSD, pentru ca Diaconescu inca nu se hotarase. Sambata, Mitrea a anuntat ca-si mentine intentia de a candida chiar daca fostul ministru de Externe a precizat ca va intra in cursa pentru sefia PSD.