Presedintele PSD, Mircea Geoana, reafirma sprijinul partidului pentru vicepremierul si ministrul de Interne, Dan Nica, si sustine ca o eventuala suspendare a acestuia cu doua luni inainte de alegeri pune in pericol buna desfasurare a alegerilor.
"PSD considera ca argumentele pe care le-ati invocat atunci cand ati propus remanierea lui Dan Nica sunt lipsite de consistenta si prin urmare, inacceptabile. Nici in plan politic, nici in plan guvernamental, lui Dan Nica nu i se poate imputa ceva care sa justifice remanierea. Pot fi invocate cel mult pretexte in spatele carora se afla interese electorale certe ale presedintelui Traian Basescu si ale PD-L in consecinta BEx al PSD a decis in unanimitate sa il sustina pe Dan Nica, in functia de vicepremier si ministru de Interne", se arata in scrisoarea trimisa de liderul PSD, Mircea Geoana, premierului Emil Boc.
Geoana invoca in acesta scrisoare articolul 18 din Regulamentul de functionare al Coalitiei, si reaminteste premierului ca remanierea unui ministru se poate face doar cu acordul partidului din care face parte. De asemenea, liderul PSD ii explica premierului ca in conformitate cu articolul 85 din Constitutie responsabilitatea deciziei de remaniere a unui ministru revine Parlamentului, nu premierului sau presedintelui.
Liderul social democrat ii atrage atentia si prin acesta scrisoare ca prin remanieirea lui Dan Nica se va rupe protocolul de guvernare. "Riscati sa rupeti protocolul Coalitiei, sa destabilizati Guvernul pe care il conduceti, sa incalcati Constitutia. Insa cel mai grav, riscati sa aruncati tara intr-o criza politica ce nu va face altceva decat sa agraveze criza pe careo traversam impreuna cu Traian Basescu veti fi direct raspunzatori de consecintele politice &si economice ale ruperii Coalitiei si destabilizarii Guvernului", conchide Mircea Geoana in scrisoarea adresata primului ministru, Emil Boc.