Adevarul informeaza : 38 de sefi de organizatii PSD au mandat pentru excluderea lui Geoana. Ion Iliescu propune suspendarea pe un an de zile

Ion Iliescu vrea sa propuna conducerii PSD sa se rezume la suspendarea lui Geoana din partid pe termen de un an de zile.
Un numar de 38 dintre presedintii de organizatii judetene si de sector ale PSD au mandate de la filiale pentru a vota, la Comitetul Executiv National de marti, propunerea de excludere a lui Mircea Geoana din partid, au declarat surse social-democrate.
Potrivit surselor citate, zece dintre presedintii de organizatii ar urma sa voteze fie impotriva excluderii fostului lider PSD, fie sa se abtina de la vot. Printre acestia se numara PSD Bucuresti si cinci dintre filialele de sector, PSD Dolj, PSD Giurgiu, PSD Vaslui, PSD Calarasi.
Comitetul Executiv al PSD, care are 57 de membri, se reuneste marti, pe ordinea de zi figurand si propunerea Comisiei de integritate ca Mircea Geoana sa fie exclus din partid. Decizia CNAIM a fost luata duminica trecuta, cu 43 de voturi favorabile si cinci voturi "impotriva".
Potrivit unor surse social-democrate Ion Iliescu intentioneaza sa propuna Comitetului Executiv (CEx) care se va intruni la ora 16.00 sa nu valideze propunerea Comisiei de Integritate de excludere a lui Geoana.
Alternativa vizata de Iliescu este potrivit surselor citate suspendarea pe un an de zile din partid.
De altfel, Ion Iliescu a pledat de mai multe ori pentru o solutie de compromis intre Mircea Geoana si Victor Ponta. Nu mai departe de saptamana trecuta el a afirmat ca este suficient timp ca partile sa se reconcilieze.
CEx al PSD, care va decide la ora 16.00 soarta lui Mircea Geoana, faca parte 57 de membri - vicepresedintii si sefii de filiale. Exclduerea lui Mircea geoana din PSD trebuie aprobata de doua treimi din membrii CEx.