Presedintele PSD, Mircea Geoana, ii apara pe studentii si absolventii de la Universitatea "Spiru Haret", amenintati de Andronescu cu repetarea examenului de licenta.
"Ministrul Educatiei Ecaterina Andronescu nu a consultat PSD despre Ordonanta Guvernului pe care intentioneaza sa o promoveze, prin care absolventii 'Spiru Haret' ar putea fi nevoiti sa repete licenta", a declarat Mircea Geoana, presedintele PSD.
"Subiectul Universitatii Spiru Haret este un subiect important, dar si sensibil. Este clar ca este nevoie de a asigura ca regimul acordarii diplomelor sa fie transparent si sa sa reflecte atat calitatea, cat si cantitatea activitatii de educatie, dar, in acelasi timp, e clar ca abordarea subiectului nu trebuie sa aiba o dimensiune retroactiva, in conditiile in care este vorba de mii de absolventi, unii dintre ei aflandu-se deja de cativa ani in campul muncii, fie in sistemul de stat, fie in cel privat", a declarat Geoana, pledand ca masurile Ecaterinei Andronescu sa tina cont de toate consecintele.
Intrebat daca ministrul a vorbit cu partidul despre Ordonanta de Guvern pe care intentioneaza sa o promoveze prin care absolventii "Spiru Haret" ar putea fi nevoiti sa repete licenta, presedintele PSD a admis ca acest lucru nu s-a intamplat.
"Ministrul a actionat fara sa informeze partidul pe acest subiect, nu l-a adus in discutia partidului", a spus Mircea Geoana.
Liderul PSD a sustinut ca a vorbit cu Ecaterina Andronescu la ultimul BPN al partidului despre subiectul "Spiru Haret" si ca asteapta si alte explicatii la urmatoarea sedinta.
"Este destul de clar ca ministerul nu a fost pregatit sa raspunda tuturor consecintelor. Cred ca Ecaterina Andronescu ar fi trebuit, inainte sa ia acele decizii, sa aiba o evaluare completa asupra acestui subiect. Ministerul Educatiei trebuie sa se gandeasca nu doar la diplome si profesori, ci si la studenti si absolventi. Raspunsul de pana acum al ministrului fata de cei care au ales aceasta forma de invatamant este insuficient, iar noi trebuie sa asiguram un raspuns corect", a mai precizat Geoana.
Reprezentantii ministerului Educatiei spun ca, daca universitatea refuza sa anuleze diplomele si sa plateasca sustinerea altor examene de licenta, Ministerul Educatiei va intenta proces universitatii si va apela la toate procedurile necesare pentru intrarea in legalitate a institutiei.
In replica, reprezentantii Universitatii "Spiru Haret" spun ca Ministerul Educatiei nu este autorizat sa anuleze diplomele emise de universitate.