Presedintele PSD, Mircea Geoana, afirma ca parlamentarii social-democrati vor vota motiunea de cenzura si ia in calcul formarea unei noi majoritati in Parlament alaturi de semnatarii motiunii.
"Saptamana viitoare, marti 13 octombrie, va fi ziua in care ghinionul se va sparge si regimul Basescu-Boc va primi o lectie necesara din partea Parlamentului si limitarea responsabilitatii lor si practicilor abuzive ale acestui regim. Exista sanse mari ca in premiera in ultimii 20 de ani o motiune de cenzura sa reuseasca, acest lucru va conduce in mod cert la noi intrebari cu privire la majoritatea viitoare si la guvernarea viitoare. In mod evident acest raspuns va trebui sa fie dat. Inca cateva saptamani de executie fara cracnire a planului absolut criminal al dnului Basescu, care arunca in aer orice bruma de pace sociala si de sansa relansare economica este pentru noi o obligatie si parlamentarii nostri vor vota aceasta motiune de cenzura", a declarat Geoana.
Intrebat care vor fi pasii PSD, in cazul in care motiunea va fi adoptata si Guvernul va pica, Geoana a spus ca "se vor face pasii succesivi, aceia de a se gasi in Parlament sprijin pentru un nou guvern, si motiunea de cenzura va demonstra daca exista o noua majoritate de facto in Parlament".
Referitor la un eventual sprijin al UDMR, in formarea unei majoritati, dupa adoptarea motiunii de cenzura, liderul PSD a precizat ca "fiecare partid si fiecare parlamentar vor vota evident in disciplina votului impusa de partidul respectiv, dar si cu constiinta faptului ca de modul in care se pozitioneaza acuma fata de agenda reala a romanilor va depinde si modul in care acesti parlamentari si acele partide vor fi sau nu vor fi parte a unei constructii de majoritati in perioada urmatoare".