Daca PD-L vrea sa-si adauge si mandatul obtinut de indeuendenta EBA, trebuie sa-si schimbe denumirea in PD-L-EBA. Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat ca partidul pe care il conduce a castigat alegerile si nu are importanta daca PD-L doreste sa numere si mandatul Elenei Basescu.
"Cred ca nu este niciun fel de dubiu cu privire la castigatorul acestor alegeri, Partidul Social Democrat si Alianta PSD+PC au castigat alegerile pentru Parlamentul European. Vom avea un numar de mandate superior celorlalte partide, dar lucrul cel mai important este ca principalii nostrii competitori, PDL, au scazut sub pragul psihologic de 30 de procente.
Au mai putine mandate decat in 2007 si practic astazi putem spune ca asistam la un rezultat pentru PSD cu 10 procente mai bun decat in 2007, cu un numar de europarlamentari mai mare decat in 2007", a declarat Mircea Geoana. Reprezentantul PSD a precizat ca nu este interesat daca PD-L va dori sa numere si mandatul Elenei Basescu tot in dreptul sau.
"Trebuiau sa hotarasca cei de la PD-L, daca o doreau pe lista, nu au dorit-o, o doresc acum inapoi, ca sa glumim putin, asa cum la alegerile din 2007 au schimbat denumirea PD-ului in PD-L dupa fuziunea faimoasa cu PLD-ul, poate de acum incolo ii putem numi PD-L-EBA. De asemenea le recomand sa il numere si pe Laszlo Tokes, tot impreuna in familia popular-europeana si cred ca ar fi o garnitura mult mai colorata pentru cei care vor reprezenta aceasta familie politica in Parlamentul European si la popular-europeni", a adaugat Mircea Geoana.