In plin razboi al demisiilor si al intentiilor de excludere din PSD a celor cu probleme morale, liderul social-democrat Mircea Geoana sustine ca Adrian Nastase si Dan Ioan Popescu vor intra numai in vizorul conducerii partidului, nu al organizatiilor din care fac parte acestia.

"Problema excluderii din partid a lui Adrian Nastase si a lui Dan Ioan Popescu va fi discutata cu seriozitate, nu in sensul brutal al excluderii, fiind o chestiune care tine de partid, nu doar de o organizatie", a declarat ieri presedintele PSD Mircea Geoana.
"Nu este problema unei organizatii sau a alteia, e o problema de partid, o vom discuta cu seriozitate, dar in nici o forma in genul asta brutal, de excluderi. åsta nu e partidul anilor '50, e partidul anilor 2006", a precizat Geoana.
El a aratat ca discutia privind excluderea celor doi nu este "o discutie serioasa". "Nu discutam despre excluderi in partid", a subliniat Geoana, aratand ca miercuri va avea o discutie mai ampla privind masurile de "recredibilizare" a partidului.
"Nu cred ca face bine nici discutiei generale, nici atmosferei din partid sa discutam despre excluderi", a precizat Geoana.
Liderul social-democrat a aratat ca exista o distanta mare intre declaratiile unor membri de partid apartinand diferitelor organizatii, referindu-se astfel la aparitia unor declaratii ale filialelor care l-au invitat pe Adrian Nastase sa faca parte din randurile lor (n.r. - PSD Dambovita si PSD Giurgiu).
"Astea sunt opinii. Cu totii suntem preocupati ca avem o problema de imagine, dar acest tip de discutie brutala cred ca nu face bine nimanui", a spus Geoana.

Una, doua voci...

Referindu-se la problema excluderilor, Geoana a aratat ca este vorba "de una sau doua voci" dintr-o organizatie a partidului si a invocat faptul ca PSD este un partid mare, care are multe organizatii si unde exista atat voci pro, cat si contra.
"De aici pana la o decizie, e o distanta lunga", a spus Geoana. Intrebat daca la intrunirea liderilor de organizatii, de miercuri, se va veni cu un mandat pentru includerea pe ordinea de zi a problemei excluderii celor doi (Adrian Nastase si Dan Ioan Popescu), Geoana a aratat ca va fi o decizie pe care PSD o va lua intr-un for statutar.