Presedintele Traian Basescu dezvaluie inclinatia liderului PSD, Mircea Geoana, spre “jocurile de culise“ la care a facut referire fostul sef al statului, Ion Iliescu, la ultimul Consiliu National al PSD. Basescu sustine ca Geoana “a lucrat la doua capete“ pentru a obtine fie sefia PSD, fie un important loc intr-o banca, lucru confirmat, de altfel, de cel incriminat.

Seful statului a declarat joi seara ca Mircea Geoana “a lucrat la doua capete“ inainte de Congresul partidului, adica atat pentru candidatura la sefia PSD, cat si pentru un post de vicepresedinte intr-o “banca foarte importanta“.
Basescu a precizat intr-o emisiune a postului public de televiziune ca in ziua in care Geoana si-a depus “oarecum intempestiv“ candidatura pentru presedintia PSD, la ora 13.00, l-a primit la Cotroceni pe “reprezentantul unei foarte importante banci“. Potrivit lui Traian Basescu, acesta i-ar fi cerut “acceptul“ pentru desemnarea lui Geoana in functia de vicepresedinte al bancii respective.
“La vreun sfert de ora dupa ce reprezentantul bancii a plecat cu binecuvantarea mea pentru numirea lui Geoana, am aflat ca Mircea Geoana si-a depus candidatura“, a declarat presedintele Traian Basescu.
“Deci, Mircea Geoana a lucrat la doua capete“, a adaugat seful statului.

Confirmare “de primire“

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a confirmat pentru Mediafax ca o “importanta banca de la Londra“ l-a contactat, in ianuarie, in legatura cu un post de vicepresedinte, care era vacant, insa nu a dat curs ofertei, deoarece pune interesul public inaintea celui material. El a precizat ca pentru o astfel de functie ar fi obtinut cateva sute de mii de euro anual, dar a preferat sa ramana in tara.
Geoana a infirmat faptul ca postul de vicepresedinte al respectivei banci reprezenta o alternativa pentru functia de presedinte al PSD. El a precizat ca a fost vorba doar despre o tatonare din partea institutiei bancare, care l-a magulit, pentru ca reprezinta o recunoastere a faptului ca are o imagine buna si in lumea finantelor internationale.
Liderul PSD a mai spus ca, dupa ce a fost contactat de banca, nu a facut nici un demers pentru a da curs ofertei. El a afirmat ca sub nici o forma nu s-a gandit sa accepte oferta, chiar daca Traian Basescu ar fi vrut sa-l vada plecat din tara. “Nu pot sa-l privez pe Traian Basescu de placerea de a avea un concurent“, a adaugat presedintele PSD. El a precizat ca “importanta banca de la Londra“ este Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare.