Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat, miercuri, dupa intalnirea cu Emil Boc, ca premierul nu intentioneaza o escaladare a unei crize politice si ca a facut, la intalnirea cu liderul PD-L, un apel la calm si ratiune.
Geoana a declarat ca a dorit sa-l intalneasca pe premier si a facut un apel la ratiune, la responsabilitate si la evitarea escaladarii unei crize politice care ar putea conduce efecte dezastruoase asupra starii economice si sociale a Romaniei.
"Asta ar mai lipsi acum, in plina criza economica sa avem si o criza politica . Sunt convins ca intentia prim-ministrului nu este de a escalada situatia politica actuala catre o ruptura a coalitiei si o cadere a Guvernului, ci mai degraba catre gasirea unor texte de proiecte de legi care sa fie utile societatii in acest moment", a sustinut liderul socia-democrat.
El a mai spus ca in continuare va fi nevoie de un ragaz suficient in Parlament pentru "o dezbatere serioasa cu formulare de amendamente pe care Guvernul sa le accepte daca sunt rationale si profesionale".
Geoana a aratat ca a simtit nevoia ca, intr-o perioada in care si "speculatiile de presa, poate si zvonurile, si sursele" indicau o crestere a temperaturii politice pana la "nivelul de ruptura", sa faca un apel la "calm si la responsabilitate, la ratiune si la depasirea tentatiilor politicianiste".
"Sunt convins ca prim-ministrul a receptat mesajul nostru, pana la urma si domnia sa are acelasi interes, de a vedea ca actualul Guvern functioneaza si asiguram stabilitatea politica necesara. Este ce am vrut sa transmit astazi si sunt convins ca, cu ratiune si calm, se pot gasi formule sa avem sa avem legi bune si un climat politic stabil", a mentionat presedintele Senatului.
Surse politice au declarat ca premierul Boc a insistat pe asumare, la intalnirea cu Geoana. Aceleasi surse au aratat ca, in discutiile dintre Geoana si Boc, nu asumarea ar fi "un cap de tara", intrucat, in aceasta problema, in baza unor amendamente, se poate ajunge la un acord.
Sursele respective au subliniat ca problema discutata a fost daca se foloseste pretextul asumarii pentru a forta o criza politica, context in care liderul PSD Mircea Geoana a facut apel la ratiune si la urmarirea unui intereses mai larg, nu doar a unor jocuri politice.
Potrivit surselor citate, miercuri se va lua, in cadrul sedintei de Guvern, o decizie de asumare, textul final urmand a fi gata, insa, in cateva zile, urmand ca apoi sa plece la Parlament.