Mircea Geoana, a carui relatie tensionata cu organizatia PSD Bucuresti dateaza de pe vremea candidaturii sale la Primaria Capitalei, cursa pierduta in fata lui Traian Basescu, s-a decis sa ingroape trecutul.
Invitat marti seara la sedinta Biroului Executiv (BEx) al Organizatiei Municipale PSD Bucuresti, Mircea Geoana a declarat ca nu a fost niciodata certat cu presedintele acestei organizatii, Dan Ioan Popescu, care l-a destituit din functia de presedinte executiv al filialei dupa pierderea alegerilor pentru Capitala din 2004.
“Niciodata nu am fost certat cu Dan Ioan Popescu, am avut diferente de opinie, suntem oameni seriosi, stim ca o echipa este mai puternica cand este unita si sunt convins ca acest lucru este inteles foarte bine de catre toti membrii organizatiei“, a precizat Geoana.
Intrunirea BEx Bucuresti, la care au participat ca invitati Mircea Geoana, Adrian Nastase si Miron Mitrea, a fost caracterizata de cei prezenti drept una “relaxata“, in care s-a discutat maniera in care performanta politica in Organizatia Bucuresti poate atinge cotele ambitiilor si potentialului acesteia.
Presedintele social-democratilor a precizat ca liderii organizatiilor PSD Bucuresti au fost invitati sa prezinte la Biroul Permanent National care va avea loc la inceputul lui iulie un plan concret de masuri si de actiuni pentru ca PSD sa confirme in Bucuresti si sa poata sa se pregateasca pentru viitoarele confruntari electorale.
Geoana a precizat ca intalnirea cu conducerea Organizatiei Capitalei are in vedere “pornirea motoarelor“. “Era si momentul pentru aceasta discutie, avand in vedere ca Bucurestiul este o miza importanta pentru PSD“, a aratat Mircea Geoana, precizand ca este nevoie de un alt tip de abordare pentru a convinge bucurestenii, care “in mod constant, de multi ani, nu voteaza PSD, si este o problema“. “Trebuie sa vedem care au fost cauzele pentru neimplinirile de pana acum, poate au fost chestiuni de fond sau poate au fost chestiuni care depasesc Organizatia Bucuresti“, a mai precizat Geoana.
Iliescu s-a pus pe treaba
Ion Iliescu nu a participat la sedinta Biroului Executiv al PSD Bucuresti, desi fusese invitat, liderul organizatiei, Dan Ioan Popescu, motivand ca acesta “are alta activitate“. In schimb, vicepresedintele Organizatiei municipale Bucuresti, Codrin Stefanescu, a afirmat: “Daca Ion Iliescu nu vine, acest fapt tine strict de problemele de sanatate pe care le-a avut“.
Medicul personal al lui Ion Iliescu, senatorul Sorin Oprescu, a infirmat insa orice zvon conform caruia absenta fostului sef al statului s-ar datora unei proaste stari de sanatate. Oprescu a precizat ca Ion Iliescu lucreaza “de o ora“ la Institutul Social-Democrat “Ovidiu Sincai“, justificand astfel neprezentarea fondatorului PSD la sedinta Organizatiei Bucuresti.